Faʻafefea ona faʻaaoga le Dropbox cloud storage

Pin
Send
Share
Send

O le Dropbox o le muamua ma sili mamao atu o le lauiloa taʻutaʻua teuina i le lalolagi. O le tautua faʻafetai lea e mafai e tagata taʻitasi ona teuina ni faʻamaumauga, pe o le multimedia, pepa faʻapitoa faʻatekinolosi poʻo se isi lava mea, i se nofoaga saogalemu ma malupuipuia.

Saogalemu e leai se tasi pu pu i le Dropbox auupega. O le tautua a le ao lea, o lona uiga o faʻamatalaga uma e faʻaopopoina i lalo e pa'ū i le ao, aʻo le tumau i le nonoa i se teuga tupe faapitoa. Avanoa i faila faʻaopopo i lenei ao e mafai ona mauaina mai soʻo se masini lea o loʻo faʻapipiʻi ai le polokalama Dropbox poʻo le talosaga, pe naʻo le alu i totonu i le 'upega tafaʻilagi a le tautua e ala i se browser.

I lenei mataupu, o le a tatou talanoa e uiga i le auala e faʻaaoga ai Dropbox ma le a lenei cloud auaunaga mafai ona faia lautele.

Sii mai le Dropbox

Faapipiiina

Faapipiiina lenei oloa i luga o se PC e le sili atu faigata nai lo se isi polokalame. A maeʻa ona faʻatu mai le faila o le tuʻufaʻatasiga mai le nofoaga aloaʻia, na ona faʻatautaia lava. Ona mulimuli ai lea i faʻatonuga, pe a e manaʻo ai, e mafai ona e faʻailoa mai le nofoaga mo le faʻatuina o le polokalame, faʻapea foi ma taʻu le nofoaga mo le Dropbox faila i luga o le komupiuta. O loʻo i ai o le a faʻaopopo uma au faila ma, afai e tatau ai, o lenei nofoaga e mafai ona suia i taimi uma.

Faia o teugatupe

Afai e leai sau tala i lenei tautua matagofie o le ao, e mafai ona e faia i luga o le upega tafailagi aloaia. O mea uma e pei ona masani ai iinei: ulufale i lou igoa muamua ma le igoa mulimuli, imeli tuatusi ma mafaufau i luga se upu faataga. Le isi, siaki le pusa, faʻamaonia lau maliega ma tuutuuga o le laisene maliega, ma kiliki "Resitala". Mea uma, ua saunia le tala.

Tusi: O le teuga tupe faia e tatau ona faʻamaonia - o le a sau se tusi i le meli, mai le fesoʻotaʻiga e te manaʻomia e te alu ai.

Faʻalelei

Ina ua maeʻa faʻapipiʻi Dropbox, o le a manaʻomia oe e te ulufale i totonu o lau teuga tupe, mo oe e tatau ona e ulufale i se username ma upu faataga. Afai o loʻo i ai sau faila i totonu o le ao, o loʻo tuʻufaʻatasia ma download i le PC, pe a fai e leai ni faila, naʻo le tatalaina o le faʻapolopolo faila na e tuʻuina atu i le polokalame ile taimi e tuʻu iai.

Dropbox galue i le pito i tua ma faʻaititia i le system tray, mai le mea e mafai ai ona e maua le lata mai faila poʻo faila i lau komepiuta.

Mai iinei e mafai ona e tatalaina le faʻatulagaina o polokalame ma faʻatino mea e manaʻomia (o le "tulaga" faʻailoga o loʻo tu i le pito i luga taumatau o le tamai faamalama ma faila lata mai).

E pei ona e vaʻaia, o le Dropbox faʻatulaga menu e vaevaeina i ni laupepa.

I le "Teugatupe" faamalama, oe mafai ona maua le ala mo synchronization ma suia, vaʻai tagata faʻamatalaga ma, e sili ona fiafia i ai, faʻatulaga le synchronization tulaga (Selective synchronization).

Aisea e manaʻomia ai lea? O le mea moni o le mea faʻafuaseʻi mea uma o lau ao Dropbox o loʻo fesoʻotaʻi ma le komipiuta, download i totonu i le faila tofi ma, o lea, aveina avanoa i luga o lau malo malosi. O lea la, pe a fai e iai sau faʻamatalaga autu ma le 2 GB o avanoa, e foliga mai e le afaina, ae afai e te maua, mo se faʻataʻitaʻiga, se pisinisi pisinisi e oʻo i le 1 TB avanoa i le ao, e te manaʻomia le atoa lenei terabyte aveina foi avanoa i luga o le PC.

O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e tuʻuina mai faila taua ma faila, o pepa e te manaʻomia i taimi uma avanoa faʻafetaui, ma tele faila e le soofaʻatasi, ma tuua i latou i le ao na. A e manaʻomia se faila, e mafai ona e tuʻu mai i lalo i taimi uma, pe a e manaʻomia e vaʻai i ai, e mafai ona e faia i luga o le upega tafailagi, i le na o le tatalaina o le Dropbox website.

Alu i le "Auina mai" tab, e mafai ona configigure le faaulufaleina mai o mea mai feaveai masini fesootai i se PC. E ala ile faʻagaioiga o le download mai le mea pueata, e mafai ona faʻaopopo ata ma faila faila vitio i luga o se telefoni poʻo numera puʻeata i Dropbox.

Faʻapea foi, i lenei solofanua e mafai ona faʻatoagaina le aoga o le sefeina ni faʻamalama ata. O faʻamalama e te puʻeina o le a otometi ona sefe i le teuina faila e pei o se faila faila ata, lea e mafai ai ona vave maua se fesoʻotaʻiga,

I le "Bandwidth" tab, e mafai ona seti le tapulaa maualuga faʻatagaina le saoasaoa lea o le Dropbox o le a tuʻufaʻatasia le faʻaopoopoina faʻamaumauga. E manaʻomia lea ina ia aua nei e faʻatosinaina le televave o le Initaneti pe na o le faia o le polokalame e galue ai le le mautinoa.

I le faʻasologa mulimuli tab, pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻavasegaina le sui sui.

Faʻaopoopoina Faila

Ina ia faʻaopopoina faila i le Dropbox, na ona kopi pe momoli atu i le polokalama faila i luga o le komupiuta, ma a maeʻa ona vave amata ona vave.

E mafai ona e faʻaopopo faila i le root folder poʻo seisi lava faila e mafai ona e faia e oe lava. E mafai ona e faia lea i le tusiga menu i le kiliki i luga o le faila talafeagai: Send - Dropbox.

Avanoa mai soʻo se komipiuta

E pei ona taua i le amataga o le tusitusiga, avanoa i faila i le ao teuina e mafai ona maua mai soʻo se komipiuta. Ma mo lenei, e le manaʻomia le faʻapipiʻi o le Dropbox polokalama i luga o se komipiuta. E mafai na o le tatalaina le 'upega tafaʻilagi aloaʻia i le browser ma ulufale i totonu.

Faʻatonu mai le upega tafaʻilagi, e mafai ona e galue ma tusitusiga tusitusiga, vaʻai faʻapitoa (tele faila e mafai ona umi se taimi e faʻamau ai), pe naʻo le sefe o le faila i se komupiuta poʻo se masini e fesoʻotaʻi atu i ai. O le e ona le tala e mafai ona faʻaopopo manatu faaalia i le Dropbox mataupu, fesoʻotaʻiga i tagata faʻaaoga pe lolomiina nei faila i luga o le upega tafailagi (mo se faʻataʻitaʻiga, luga o fesoʻotaʻiga lautele).

O le fausia-i luga o le vaʻaiga vaʻaia mafai ai foi ona e tatalaina multimedia ma pepa faʻapitoa i le matamata meafaigaluega faʻapipiʻi i lau PC.

Avanoa Mobile

I le faʻaopopo atu i le polokalame komipiuta, o le Dropbox o loʻo i ai foi o se talosaga mo le tele o tulaga faʻapipiʻi. E mafai ona faʻapipiʻi i iOS, Android, Windows Mobile, Blackberry. Faʻamaumauga uma o le a tuʻufaʻatasia i le auala tutusa e pei ona i luga o se PC, ma o le synchronization lava ia e galue i itu uma e lua, o lona uiga, mai se telefoni feaveaʻi, e mafai foi ona faʻaopopo faila i le ao.

O le mea moni, e taua le faʻailoa o le faʻagaioiga o le telefoni feaveaʻi polokalama e latalata i le 'upega tafaʻilagi gafatia ma i itu uma e sili atu i le laupepa faʻamatalaga o le tautua, o le mea moni e na o se auala o avanoa ma vaʻaiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le telefonipoto, e mafai ona e fefaʻasoaaʻi faila mai le ao teu i toetoe o soʻo se mea e lagolagoina ai lenei galuega.

Fetufaaiga

I Dropbox, e mafai ona faʻasoa atu soʻo se faila, pepa poʻo faila e faʻapipiʻi i luga o le ao. I le tulaga tutusa, e mafai ona faʻasoa atu i nisi mea fou - o nei mea uma e teuina i se isi faila i luga o le tautua. Pau lava le mea e manaʻomia e tuʻuina atu avanoa faʻapitoa i mea patino e naʻo le faʻasoaina o le soʻotaga mai le "Fetufaaiga" vaega ma le tagata faʻaaoga pe lafoina i le imeli. Tagata faʻasoa faʻatasi e le gata mafai vaʻaia ae mafai foi ona faʻasaʻo mataupu i totonu o se faʻasoa faila.

Tusi: afai e te manaʻo e faʻatagaina se tasi e vaʻai i lenei po o lena faila pe puʻeina, ae le faʻatonutonuina le mea muamua, na ona e tuʻuina mai se fesoʻotaʻiga i lenei faila, ma aua le faʻasoaina atu.

Faila fefaʻasoaaʻiga galuega

O lenei vaega e sosoʻo mai i le palakalafa muamua. Ioe, o le au atiaʻeina Dropbox faʻapitoa o se ao auaunaga e mafai ona faʻaaogaina uma mo le tagata lava ia ma pisinisi faʻamoemoega. Peitaʻi, i le mafai ai ona faʻaaoga le faila o lenei faʻamaumauga.

O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e iai au ata mai se pati na i ai le tele o au uo e, e masani lava, manaʻo foʻi i nei ata mo latou lava. E na ona e faʻasoaina mai, pe tuʻuina mai foʻi se fesoʻotaʻiga, ma ua maeʻa ona latou aumaia nei ata i la latou PC - e fiafia ma faʻafetai tagata uma mo lau agalelei. Ma e tasi lava lenei talosaga.

Dropbox o se lalolagi-lauiloa cloud auaunaga e mafai ona maua le tele o faʻaaoga tulaga, e le faʻatapulaʻaina le mea na fuafuaina e ona tusitala. E mafai ona avea ma se nofoaga e faʻafaigofie ai faʻamaumauga o fesoʻotaʻiga ma / poʻo tusitusiga o loʻo taulaʻi i le faʻaaogaina o fale, pe mafai foi ona avea ma se alualu i luma ma pisinisi tele fofo faʻatasi ma se lapoʻa tele, vaega faʻatulagaina, ma le tele o avanoa mo pulega. I soo se tulaga, e tatau lava i lenei auaunaga ona taulaʻi manatu mo le mafuaʻaga e mafai ai ona faʻaaoga e fesuiaʻi ai faamatalaga i le va o masini eseese ma tagata faʻaaoga, faʻapea foi ma naʻo le sefeina avanoa i luga o lau komipiuta malo.

Pin
Send
Share
Send