O le vevela o vaega o le laptop: hard disk (HDD), faʻalavelave (CPU, CPU), ata vitio. Faʻafefea ona tuʻuina i lalo le latou vevela?

Pin
Send
Share
Send

Oa mai le aoauli

O le komepiuta feaveai o se mea aoga tele, puʻupuʻu, o loʻo iai mea uma e te manaʻomia e galue ai (i luga ole masani PC, tutusa webcam - e tatau ona e faatauina ese ...). Ae o oe e tatau ona totogi mo compactness: o se masani masani mafua mo le le mautonu le faʻagaioiga o se komepiuta (pe o se faʻaletonu) o le soona vevela! A e maise pe a faʻaaoga e le tagata faʻaaogaina mea mamafa: taʻaloga, polokalama mo le faʻataʻitaʻiga, vaʻai ma le faʻatonutonuina o le HD - vitio, ma isi.

I totonu o lenei mataupu ou te manaʻo e mafaufau i mataupu autu e fesoʻotaʻi i le vevela o vaega eseese o le komepiuta (pei o le: hard disk poʻo le HDD, tutotonu tutoʻatasi (ua taʻua i lalo o le CPU), ata vitio).

 

Faʻafefea ona e mauaina le vevela o vaega komepiuta?

Lenei o le sili lauiloa ma muamua fesili fesiligia e tagata fou tagata faʻaaogaina. I se tulaga lautele, i aso nei e tele polokalame e iloilo ma mataʻituina le vevela o masini komepiuta eseese. I lenei mataupu, ou te fautua e nofo i luga 2 filifiliga saoloto (ma, e ui lava ina leai se totogi, o polokalama e sili ona lelei).

Nisi faʻamatalaga faʻapitoa e uiga i polokalame mo le iloiloina o le vevela: //pcpro100.info/harakteristiki-kompyutera/#i

1. Faapitoa

Upega Tafaʻilagi Aloaia: //www.piriform.com/speccy

Lelei:

  1. fua;
  2. faaalia uma vaega autu ole komepiuta (aofia ai ma le vevela);
  3. ofoofogia le fetaui (galue i faʻalauiloa lauiloa uma o Windows: XP, 7, 8; 32 ma 64 bit OS);
  4. lagolago se tele o mea tau meafaigaluega, ma isi.

 

2. Tusitusiga taulaitu

Polokalame website: //www.cpuid.com/softwares/pc-wizard.html

Ina ia fuaina le vevela i lenei saoloto aoga, pe a uma ona e tatau ona e kiliki i luga o le aikona "speedometer + -" (e foliga pei o lenei: ).

I se tulaga lautele, e leʻo se mea leaga le aoga, e fesoasoani tele i le vave iloiloina o le vevela. Ui i lea, e le mafai ona tapunia pe a faʻaititia le aoga; e faʻaalia le taimi nei CPU uta ma lona vevela i totonu o se tamai lanumeamata vai i le pito i luga taumatau tulimanu. Aoga e iloa ai le mea na fai ma taofi o le komipiuta ...

 

O le a le mea e tatau ona iai le vevela ole faʻasologa (CPU poʻo le CPU)?

E oʻo lava i le tele o tagata atamamai finau i lenei mataupu, o lea o le tuuina atu o se tali maʻoti e faigata tele. E le gata i lea, o le faʻagaoioiga vevela o faʻagasologa gaosi eseʻese ese mai le tasi i le isi. I se tulaga lautele, mai i loʻu iloa, afai tatou te filifilia atoa, ona ou vaeluaina lea o le vevela e laina i ni tulaga:

  1. e oʻo i le 40 gr. C. - le filifiliga silisili! Moni, e taua le maitauina o le mauaina o se vevela i totonu o mea faʻapipiʻi feaveaʻi pei o se komepiuta feʻaveaʻi e faʻafitauli (i le komepiuta PC - o se tulaga tutusa e masani lava). I komepiuta feaveaʻi, e masani ona e vaʻaia le vevela i luga aʻe o lenei pito ...
  2. e oʻo i le 55 gr. C. - le vevela masani ole komepiuta komipiuta. Afai o le vevela e le alu i tua atu o lenei tulaga e oo lava i taʻaloga, ona e mafaufau lea ia te oe laki. E masani lava, e tutusa le vevela e matauina i le leai o se taimi (ma le i luga o laupepa uma). I lalo o popolega, e masani ona sopoia e laptop le laina lenei.
  3. e oʻo i le 65 gr. C. - ia tatou faʻapea afai e faʻamafanafana le komepiuta komipiuta i luga o le mamafa i lalo o le mamafa avega (ma i le taimi faʻaleaga, e tusa ma le 50 pe i lalo ifo), ona talia ai lea o le vevela. Afai o le vevela o le komepiuta i le paie e oʻo i le tulaga lea - o se faʻailoga manino ua oʻo i le taimi e faʻamamaina ai le masini malulu ...
  4. i luga 70 gr. C. - mo le vaega o gaioiga, o le vevela 80 g o le a taliaina. C. (ae le mo tagata uma!). I soʻo se mea, o se vevela e masani lava faʻamaonia se le lelei le faʻaaogaina o le siosiomaga faʻataʻitaʻiga (mo se faʻataʻitaʻiga, o le komipiuta e le o le pefu mo se taimi umi; ua le toe fesuiaʻi le palapala vevela mo se taimi umi (pe a fai o le komepiuta e sili atu i le 3-4 tausaga le matua); aoga, e mafai ona fetuunai le sili atu malie le saoasaoa o taamilosaga, o le toatele e le manatu mamafa i ai ina ia le malulu e le pisa. Ae o se taunuuga o gaioiga le saʻo, o oe mafai ona faateleina le CPU vevela. mea e gaosi a le masini e faaitiitia ai t).

 

Le sili ona lelei o le faʻatulagaina o le vitio card?

O le vitio pepa faia se tele tele o galuega - aemaise lava pe a faʻapea e fiafia le tagata faʻaaoga i aso nei taʻaloga poʻo le HD vitio. Ma i le ala, e tatau ona ou fai atu o pepa vitio overheat itiiti ifo nai lo processors!

E ala i le tala tutusa ma le CPU, o le a ou tuʻuina atu i fafo atu o ituaiga:

  1. e oʻo i le 50 gr. C. - lelei le vevela. I le avea ai o se tulafono, faailoa a lelei faagaoioia faiga malu. Ui i lea, i le taimi leai se taimi, pe a iai sau browser e tamoe ma se-faʻalua upu Word - e tatau ona avea le vevela.
  2. 50-70 gr. C. - le masani faʻagaoioia vevela o le tele feaveaʻi ata vitio, aemaise lava pe a fai o faʻatauaina na ausia i le maualuga avega.
  3. i luga 70 gr. C. - o le avanoa e faʻalogo totoʻa ai i se komepiuta. E masani ile vevela, ole komepiuta feaveaʻi ua amata ona mafanafana (ma i nisi taimi vevela). Ae ui i lea, o nisi vitio ata galuega i lalo o uta ma i le laina o 70-80 gr. C. ma ua manatu o se masani masani.

I soo se tulaga, sili atu ile faʻailoga ole 80 gr. C. - ua le o toe lelei lea. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le tele o faʻataʻitaʻiga o pepa GeForce, o le vevela taua e amata ile 93+ kalama. C. Faʻalatalata i se ogaoga vevela - se komepiuta feʻaveaʻi faʻaletonu (i le ala, masani i luga o le vevela maualuga o se vitio pepa, lipine, liʻo po o isi faʻaletonu ata e mafai ona aliali mai luga o le laupepa lapisi).

 

Malosiaga faʻamaʻi (HDD)

Hard disk - le faiʻai o le komipiuta ma le mea taua tele i totonu (i le la sili atu mo aʻu, ona o le HDD na teuina uma faila ia e tatau ona e galue iai) Ma e tatau ona matauina o le malo malosi sili atu ona faigofie i le vevela nai lo isi vaega o le komepiuta.

O le mea moni o le HDD o se saʻo maualuga-tonu masini, ma o le faʻamafanafana e tau atu i le faʻalauteleina o mea (mai i le physics vasega; mo HDD - e ono muta le leaga ... ) Ile mataupu faavae, ole galue ai ile laititi maualalo e le lelei tele mo le HDD (ae o le soona vevela e masani lava ona maua, aua i potu avanoa, e faʻafitauli e tuʻu i lalo le vevela o le faigaluega HDD i lalo o le sili ona lelei, aemaise lava i se komepiuta komepiuta tulaga).

Vevela faasolo:

  1. 25 - 40 gr. C. - le taatele faʻateleina, o le masani faagaoioia vevela o le HDD. Afai o le vevela o lau disk e taoto i nei laina - aua le popole ...
  2. 40 - 50 gr. C. - i le mataupu faʻavae, o le faʻatagaina mafai vevela e masani ona maua i le galue malosi ma le faʻamama faigata mo se taimi umi (mo se faʻataʻitaʻiga, kopi atoa le HDD i se isi auala). E mafai foʻi ona e alu i se laina tutusa i le vevela taimi, pe a oʻo le vevela i totonu o le potu.
  3. luga 50 gr. C. - le moomia! Gata i lea, ma le tutusa ituaiga, le ola o le malosi malo faaitiitia, o nisi taimi tele taimi. I soo se tulaga, i se tutusa vevela, ou te fautuaina le amata ona faia se mea (fautuaga i lalo i le tusitusiga) ...

Nisi faʻamatalaga faʻapitoa e uiga ile vevela o le hard disk: //pcpro100.info/chem-pomerit-temperaturu-protsessora-diska/

 

Faʻafefea ona faʻaititia le vevela ma puipuia le faʻafefeteina o lapoʻa vaega?

1) luga

O le mata o le mea o tu ai le masini e tatau ona mafolafola, mago ma mautu, leai se pefu, ma e le tatau ona i ai ni masini faʻamafanafana i lalo. E tele taimi, e tuʻuina e le toʻatele le komepiuta i luga ole moega poʻo se sofa, o le faʻaiuga o avanoa ua tapunia - o le mea e tupu, e leai se mea e alu mo le ea vevela ma e amata ona siʻitia le vevela.

2) Le mama masani

Mai lea taimi i lea taimi, o le komepiuta e manaʻomia ona faʻamamaina i le pefu. Ole averesi, e tatau ona e faia lenei 1-2 taimi i le tausaga, faʻapea foi ma le 1 taimi i le 3-4 tausaga, sui le gaʻo vevela.

Fufulu lau komepiuta mai le pefu ile fale: //pcpro100.info/kak-pochistit-noutbuk-ot-pyili-v-domashnih-usloviyah/

3) Faapitoa tagata faimalaga

Taimi nei, e tele ituaiga o laupepa lapoʻa e lauiloa. Afai e vevela le laupepa, ona faʻapea lea ole tulaga tutusa e mafai ona faʻaititia le vevela ile 10-15 gr. C. Ae, faʻaaogaina le gataifale o tagata gaosi eseʻese, mafai ona ou faʻailoa atu e tele naua le faʻalagolago ia i latou (latou te le mafai ona suia le pefu fufulu na o latou!).

4) Potu vevela

E i ai se malosi malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taumafanafana, a nai lo le 20 gr. C., (lea sa i le taumalulu ...) i totonu o le potu na avea ma 35 - 40 gr. C. - e le o se mea e ofo ai le faʻaaogaina o le komepiuta ole komipiuta ole vevela ...

5) komepiuta avega

Faʻaititia le avega i luga o le komepiuta mafai ona faʻaititia le vevela i se faʻasologa o le sili. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te iloa e leʻi leva ona e faʻamamaina lau komepiuta ma le vevela e mafai ona siʻitia vave, taumafai e aua le faʻataʻitaʻia ni mea mamafa: taʻaloga, faʻatonutonu vitio, vaitafe (pe a ova le malosi o le faʻaopopo) seʻia e fufuluina, ma isi.

Ou te faaiuina lenei tusitusiga, o le a ou faafetai mo le faitioga faitioga o 😀 Galuega manuia!

Pin
Send
Share
Send