Filifiliga malo malosi. Lea hdd e sili atu ona faʻatuatuaina, o fea ituaiga?

Pin
Send
Share
Send

Manuia le aso

O se hard disk (lea e taʻua i lalo ole HDD) o se tasi o le sili ona taua vaega o soʻo se komupiuta poʻo se komepiuta feaveaʻi. O faila uma e faʻaaogaina e teuina i le HDD, ma afai e le mafaia, o le toe mauaina o faila e faigata tele ma e le talafeagai i taimi uma. Ole mea lea, ole filifilia o se mea malo e le o se tasi o galuega faigofie (ou te fai atu foi e le mafai ona faia se vaega o le laki).

I le tala lea, ou te manaʻo e tautala i se "faigofie" gagana e uiga i mea taua uma auiliiliga o le HDD e tatau ona e faʻaeteete i ai pe a faʻatau. I le faaiuga o le tusitusiga o le a ou tuuina fuainumera e faʻavae i luga o loʻu poto masani i luga o le faʻamoemoeina o nisi ituaiga o hard drive.

 

Ma o lea ... E te sau i le faleoloa pe tatala se itulau i luga o le Initaneti ma le tele o ofo: le tele o ituaiga o faʻamaumauga faigata, ma eseese faʻapuupuuga, ma eseese tau (tusa lava pe tutusa le voluma i GB).

 

Mafaufau i se faʻataʻitaʻiga.

HDD Seagate SV35 ST1000VX000

1000 GB, SATA III, 7200 rpm, 156 MB, s, cache - 64 MB

Hard drive, Seagate ituaiga, 3.5 inisi (2.5 ua faʻaaogaina i laupepa, e laʻititi i latou. PC faʻaaogaina 3.5 inisi drive), ma le malosi o 1000 GB (po o le 1 TB).

Seagate Faigata Faiva

1) Seagate - gaosi oloa o se hard disk (e uiga i HDD ituaiga ma o ai sili atu ona faʻatuatuaina - vaʻai i le pito i lalo o le tusitusiga);

2) 1000 GB o le hard drive voluma faʻalauiloaina e le gaosi oloa (o le moni tusi ua itiiti teisi - e uiga 931 GB);

3) SATA III - tisiki fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga;

4) 7200 rpm - spindle saosaoa (aafia ai le saoasaoa o faʻamatalaga fefaʻatauaʻi ma le malo malosi);

5) 156 MB - saosaoa faitau mai tisiki;

6) 64 MB - Cache manatua (buffer). O le sili atu le cache, sili atu!

 

 

Ae ui i lea, ina ia manino atili mea o loʻo lamatia, o le a ou faʻaofi se tamai ata iinei ma le "totonu" HDD masini.

Faigofie drive i totonu.

 

Hard drive auiliili

Avanoa avanoa

Le uiga autu o le malo malosi. O le aofaʻi ua fuaina i gigabytes ma terabytes (muamua, e leʻo iloa e tagata e toatele na upu): GB ma TB.

Taua taua!

Tisiketi gaosi oloa faimamago pe a fuafua ai le tele o le malo disk (latou faitauina i decimal, ma le komepiuta i binary). E toatele tagata fou e leʻo iloa se numera.

I luga o se malo disk, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o loʻo faʻalauiloaina e le tagata gaosi oloa o le 1000 GB, o le mea moni, o lona mamafa moni e tusa ma le 931 GB. Aisea?

1 KB (kilo-byte) = 1024 Bytes - o loʻo faia lea manatu (pe faʻapefea ona mafaufau i ai Windows);

1 KB = 1000 Bytes o le mea e malosi masini mafaufau mafaufau.

Ina ia 'le le tauʻaveina o le faʻatulagaina, o le a ou fai atu ina ia le eseesega i le va o le moni ma faʻalauiloaina voluma e uiga i le 5-10% (o le tele o le disk tulaga - o le tele foi o le eseesega).

Le faavae tulafono pe a filifilia se HDD

A filifilia se malo faigata, i loʻu manatu, e tatau ona taʻitaʻia e se faigofie tulafono - "e leai se tele avanoa ma le sili atu le drive, sili atu!" Ou te manatua se taimi, 10-12 tausaga talu ai, ina ua foliga mai o se 120 GB hard drive foliga tele. E pei ona i ai, ua leva ona iai se mea na misi i nai masina (e ui lava e leai se Initaneti ...).

I tulaga faʻaonapo nei, o le taʻavale e itiiti ifo nai lo 500 GB - 1000 GB, i loʻu manatu, e le tatau ona mafaufauina. Mo se faʻataʻitaʻiga, numera muamua:

- 10-20 GB - faʻapipiʻiina o le Windows7 / 8 o le faʻagaioiga o le a faia;

- 1-5 GB - le faʻapipiʻi o le Microsoft Office package (mo le tele o tagata e faʻaaogaina lea afifi e matua tatau, ma ua leva na manatu o mea masani);

- 1 GB - e uiga i le tasi aoina o musika, pei o le "100 o pese sili ona lelei o le masina";

- 1 GB - 30 GB - e manaʻomia tele tele se tasi komepiuta taʻaloga komepiuta, o se tulafono, o le tele o tagata e tele taʻaloga fiafia i ai (ma tagata e faʻaaogaina i luga o se PC, e masani lava o ni tagata);

- 1GB - 20GB - o se nofoaga mo le tasi tifaga ...

E pei ona e vaʻaia, e oʻo lava ile 1 TB ole disk (1000 GB) - e iai mea e manaʻomia o le a pisi tele taimi!

 

Fesootaiga Ofisa

Winchesters e le gata i le tele ma le igoa, ae faapea foi i le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga. Mafaufau i le sili taatele i aso nei.

Faigofie Faiva 3.5 IDE 160GB WD Caviar WD160.

IDE - taimi e tasi lauiloa faʻasalalauga mo faʻafesoʻotaʻi masini tele i tutusa, ae o aso nei ua leva ona le aoga. Ui i lea, aʻu lava hard drive ma IDE Ofisa o loʻo galue pea, aʻo nisi SATA ua uma ona o atu i le sese lalolagi (e ui lava sa ou matua faʻaeteete ia i latou uma e lua).

1Tb Western Digital WD10EARX Caviar Green, SATA III

SATA - O se nei metotia mo fesoʻotaʻiga drive. Ina ia galulue faʻatasi ma faila, ma lenei fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, o le komipiuta o le a matua vave tele. I aso nei, o le SATA III tulaga faʻataʻitaʻi (bandwidth e tusa o le 6 GB / s) o loʻo faʻamaoniaina i le auala, o loʻo toe i tua, o le mea lea, o se masini e lagolagoina SATA III e mafai ona fesoʻotaʻi atu i le SATA II taulaga (e ui o le saoasaoa o le a fai sina maualalo).

 

Tusi pona

O se buffer (o nisi taimi e taʻua o se cache) o le manatuaga ua fausia i totonu o le malo malosi mea e faaaoga e teuina ai faʻamatalaga ia e masani ona avanoa le komepiuta. Ona o lenei, o le saoasaoa o le disk tisiki, talu ai e le tatau ona faitauina pea lenei faʻamaumauga mai le maneta disk. E tusa ai, le sili atu le buffer (cache) - o le vave o le malo faigata galue.

O lenei i luga hard drive, sili ona taatele buffer i tele mai 16 i 64 MB. E moni, e sili atu le filifili i le mea e sili ai le buffer.

 

Spindle saosaoa

O le lona tolu lenei faʻavae (i loʻu manatu) e manaʻomia ona e faʻalogo iai. O le mea moni o le saoasaoa o le faigata drive (ma le komepiuta atoa) o le a faalagolago i le spindle saosaoa.

Le sili ona lelei o le saoasaoa o le saoasaoa o 7200 rpm i le minute (masani lava, faʻaaoga le igoa lenei - 7200 rpm). Maua se faʻatusatusaga paleni i le va o le saoasaoa galuega ma tisiki leo (faʻamafanafana).

E masani foi ona iai tisiketi ma le saoasaoa 5400 rpm - latou eseese, o se tulafono, i se pisa filemu (leai ni leo ese, tosotoso pe a agai ulu maneta). I se faʻaopopoga, o ia tisiketi vevela faʻaletonu, o lona uiga latou te le manaʻomia le faʻaopopoina faʻamalulu. Ou te matauina foi o ia tisafa faʻaitiitia ai le malosi (e ui lava e moni pe o le tagata faʻaaogaina masani e fiafia i lenei faʻatonuga).

I se taimi lata mai na aliali mai tisiki ma saoasaoa 10,000 fouvalega i le minute. Latou tele aoga ma e masani ona faʻapipiʻi i luga o sapalai, i komupiuta ma manaʻoga maualuga i luga o le disk system. O le tau o ia tisiketi e maualuga tele, ma i loʻu manatu, faapipiiina se tisiketi i se fale komepiuta o se aoga itiiti ...

 

O aso nei i luga o faʻatau atu, e tele lava ituaiga 5 o faʻamalu malosi e faʻatonutonu: Seagate, Western Digital, Hitachi, Toshiba, Samsung. E le mafai ona faʻapea atu poʻo le a le ituaiga e sili ona lelei, faʻapea foi le maitauina poʻo le a le umi e aoga ai se faʻataʻitaʻiga mo oe. Oute faʻaauau pea le faʻavae i luga o le poto masani (ou te le tau vaʻaia i ni tulaga tutoʻatasi i loʻu igoa)

 

Seagate

O se tasi o sili ona lauiloa gaosi o hard drive. Afai e na o le atoa, ona faʻapea i totonu ia i latou e lelei uma itu auai o tisiketi, ae le o le tele. E masani lava, pe a fai o le tausaga muamua o le taʻavale e le amata tape le disc, ona umi lea o se taimi umi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o ia te aʻu le Seagate Barracuda 40GB 7200 rpm IDE. Ua atoa nei le 12-13 tausaga, a e peitai, e galue tele, pei o fou. E le taʻe, e leai se pase, e gaoia lemu. Pau le mea na faʻaletonu o le lusi, nei o le 40 GB ua naʻo le ofisa o le PC e i ai le laʻititi galuega (o le mea moni, o le PC lea o loʻo ia faʻaaogaina nei o loʻo pisi).

Peitaʻi, i le faʻalauiloa mai o le Seagate Barracuda 11.0, o lenei taʻavale faʻataʻitaʻi, i loʻu manatu, ua matua faʻaleagaina lava. E tele taimi e i ai faafitauli ia i latou, i le tagata lava ia ou te le fautuaina e ave le "barracuda" nei (aemaise lava talu ai latou "faia tele leo") ...

Ole faʻataʻitaʻiga Seagate ua faʻateleina ua lauiloa - e sili atu lona tau ile 2 taimi nai lo Barracuda. Faʻafitauli ia i latou e seasea sili ona masani ai (masalo o le amataga ...). I le auala, o le tagata gaosi oloa e maua ai se lelei faʻamaoniga: e oʻo atu i le 60 masina!

 

Sisifo numera

Ma se tasi o sili ona lauiloa HDD ituaiga o loʻo maua i luga o le maketi. I loʻu manatu, WD drives o le sili filifiliga sili lea i aso nei mo faapipiiina i luga o se PC. O le averesi o le tau e le lava le lelei uiga, faʻafitauli tisiketi o loʻo maua, ae tele taimi nai lo Seagate.

E tele 'eseʻesega "faʻamatalaga" o discs.

WD Green (lanumeamata, o le a e vaʻai i se lanu meamata i luga o le disc case, vaʻai i le faʻamalama i lalo).

O nei discs ese, muamua i latou latou faaitiitia le malosi. O le saoasaoa o le tele o ituaiga o 5400 rpm. O le saoasaoa fesuiaiga vave e laititi ifo nai lo o tisiki ma 7200 - ae latou te le lemu tele, e mafai ona tuʻuina i toetoe lava soʻo se mataupu (tusa lava pe leai se faʻaopopo faʻaopoopo). Mo se faʻataʻitaʻiga, ou te fiafia tele ile le leoa, e manaia le galue mo se PC e leʻo lagonaina le latou galuega! I le faʻamoemoeina, e sili atu nai lo Seagate (i le ala, sa le lava faʻamanuiaina faaputuga o Caviar Green tisiki, e ui lava ou te leʻi feiloai ia i latou).

Wd lanumoana

O taʻavale masani lava i totonu o le WD, e mafai ona tuʻu i luga o tele komepiuta komipiuta. O i latou o se koluse i le va Green ma Black uli o laupepa. I le mataupu faavae, e mafai ona fautuaina mo se masani aiga PC.

Wd uliuli

O faʻatuatuaga malosi a laʻu masini, atonu e sili ona talitonuina ile va ole WD. Moni, o latou na sili ona pisapisao ma mafanafana. E mafai ona ou fautuaina le tuʻuina i ai mo le tele o PC. Moni, e sili atu le aua le faʻatulagaina e aunoa ma le faʻamafanafana faʻaopopo ...

E i ai foʻi faʻailoga Red, Purple, ae o le mea moni, ou te le sau soo i latou. Le mafai ona ou fai atu mo lo latou faatuatuaina se mea patino.

 

Toshiba

Leai o se lauiloa lauiloa o hard drive. E i ai le tasi masini e galue ma lenei Toshiba DT01 drive - e galue lelei, e leai ni faitioga faʻapitoa. Moni, o le saoasaoa e itiiti ifo maualalo nai lo le WD Blue 7200 rpm ituaiga.

 

Hitachi

E le lauiloa e pei o Seagate poʻo le WD. Ae ia faʻamaoni, ou te leʻi fetaiaʻi ma le disk Hitachi (ona o le sese o tisiki lava latou ...). O loʻo tele ni komepiuta ma ni tisiki tutusa: latou te galulue lemu, peitaʻi, latou te vevela. Fautuaina mo le faʻaogaina ile faʻaopoopoina ole malulu. I loʻu manatu, nisi o mea e sili ona faʻatuatuaina, faʻatasi ai ma le WD Black ituaiga. Moni, latou tau 1.5-2 taimi sili atu taugata nai lo WD Black, o lea o le mea mulimuli e sili atu.

 

PS

I tua i le 2004-2006, o le Maxtor ituaiga sa matua lauiloa, e oʻo lava i le tele o faigata faigaluega na tumau pea. Mautinoa - lalo ifo o le "averesi", o le tele o latou na "lele" pe a uma le tausaga pe lua faʻaaoga. Ma Maxtor na faʻatau mai e Seagate, ma e moni lava e leai se isi mea e fia faʻamatala e uiga ia latou.

Na pau lava lena. O le a le ituaiga o HDD e te faʻaaogaina?

Aua nei galo o le sili atu le faʻatuatuaina saunia - faʻafou. Mea sili!

Pin
Send
Share
Send