Faʻafefea ona tatala le XLS ma le XLSX? Faʻatusatusaina EXCEL

Pin
Send
Share
Send

E ui lava i le foliga lauiloa tele o Microsoft Excel, tele tagata faʻaaogaina o loʻo faia pea fesili e pei "pe faʻafefea ona tatala le XLS ma le XLSX faatulagaga."

Xls - O le EXCEL pepa faʻapitoa lea, o se laulau. I le auala, e matamata ai e le o lona uiga o lenei polokalama i luga o le komepiuta lava ia. Faʻafefea ona fai o lenei o le a faʻamatalaina i lalo.

Xlsx - Ole laulau lea, ole EXCEL pepa o tala fou (amata ile EXCEL 2007). Afai o loʻo iai sau lomiga tuai o le EXCEL (faʻataʻitaʻiga 2003), e le mafai ona e tatalaina ma teuteuina, naʻo le XLS o le a avanoa mo oe. Ui i lea, le XLSX faʻatulagaina, e tusa ai ma laʻu mea ua ou maitauina, faʻapipiʻi foi faila ma latou le aveina se avanoa. O le mea lea, afai e te suia i le fou lomiga o EXCEL ma o loʻo ia te oe le tele o na pepa faʻapitoa - Ou te fautua e toe sefe i latou i se fou polokalama, ma faʻasaʻolotoina tele le avanoa i luga o lau masini malosi.

 

Faʻafefea ona tatala o XLS ma XLSX faila?

1) EXCEL 2007+

Masalo o le filifiliga sili ona lelei o le faʻapipiʻi lea o le EXCEL 2007 pe fou. Muamua, o pepa o ituaiga uma e lua o le a matala pe a manaʻomia (e aunoa ma se "crack", e leʻi faitauina isi, ma isi)

 

2) Tatala avanoa (sootaga i le polokalame)

O se avanoa maua fua o le ofisa lea e faigofie ona sui le Microsoft Office. E pei ona e vaʻai i le faʻailo i lalo ifo, i le muamua koluma e tolu faʻapitoa polokalama:

- tusitusiga faʻamatalaga (analog o le Upu);

- fesuiaiga (tutusa ma le Excel);

- faʻaaliga (tali tutusa ma le Power Point).

 

3) Yandex Tisiketi

Mo le faʻaali o se pepa XLS poʻo se XLSX, e mafai ona e faʻaogaina le Yandex.Disk service. Ina ia faia lea mea, na ona e la maia soʻo se faila, ona filifili ai lea ma kiliki vaʻaiga. Vaʻai le faʻamalama i lalo.

 

O le pepa aloaia, ioe, tatalaina vave. I le auala, pe a fai o se pepa ma se lavelave faʻatulagaina, o nisi o ona elemene e ono le saʻo le faitauga, poʻo se mea "'ai i fafo". Ae i le tulaga lautele, o le tele o pepa e faitauina e masani ai. Ou te fautua atu ia e faaaogaina lea tautua peʻa le komipiuta le EXCEL poʻo le Open Office e faʻatuina.

Se faʻataʻitaʻiga. Tatala XLSX pepa i le Yandex disk.

 

 

Pin
Send
Share
Send