Microsoft sili 10 manumalo ma toilalo i talafaasolopito kamupani

Pin
Send
Share
Send

O lenei e faigata ona talitonuina naʻo le toʻatolu tagata faigaluega i Microsoft, ma o le faʻasologa faaletausaga o le lumanaʻi lumanaʻi o le 16 afe tala. I aso nei, e faitau selau afe o tagata faigaluega, ma o tupe mama maua e faitau piliona. O le toilalo ma manumalo o Microsoft, lea na ova atu ma le fasefulu tausaga o le kamupani, na fesoasoani e ausia lenei mea. O faʻaletonu na fesoasoani e afifi ma momoli se oloa fou fou. Manumalo - faʻamalosia e aua le tuʻuina i lalo le pa i le ala i luma.

Mataupu

  • Microsoft toilalo ma manumalo
    • Manumalo: Windows XP
    • Le manuia: Windows Vista
    • Manumalo: Ofisa 365
    • Le manuia: Windows ME
    • Manumalo: Xbox
    • Le aoga: Internet Explorer 6
    • Manumalo: Microsoft Surface
    • Le manuia: Kin
    • Manumalo: MS-DOS
    • Le manuia: Zune

Microsoft toilalo ma manumalo

Le sili iloga o faʻamanuiaina ma faʻaletonu - i le pito i luga 10 taua taimi i le talaʻaga o Microsoft.

Manumalo: Windows XP

Windows XP - o se faiga na latou taumafai e tuʻufaʻatasia le lua, o loʻo iai muamua tutoʻatasi, o le laina W9x ma NT

Lenei taʻotoga faʻataʻitaʻi na lauiloa tele i tagata faʻaaogaina na mafai ai ona taofiofia le taʻitaʻiga mo le sefulu tausaga. Na tatalaina i le masina o Oketopa 2001. I totonu o le lima tausaga, ua faʻatau atu e le kamupani le silia ma le 400 miliona kopi. O le mea lilo i lenei manuia o:

  • E le o manaʻoga maualuga o le OS;
  • tomai e faʻatino ai faʻataʻitaʻiga maualuga;
  • tele fuainumera o faʻatulagaga.

Na tatalaina le polokalame i le tele o ituaiga - e mo pisinisi ma mo fale. Ole fesoʻotaʻiga, ogatasi ma polokalame tuai, ma le "mamao fesoasoani" galuega ua sili atu ona faʻaleleia i totonu (faʻatusatusa i polokalame muamua). I se faʻaopopoga, o le Windows Explorer o loʻo i ai le agavaʻa e lagolagoina faʻatekinolosi ata ma faila o leo.

Le manuia: Windows Vista

I le taimi o atinaʻe, Windows Vista sa faʻaigoaina "Longhorn"

E tusa o le lima tausaga na faʻaalu ai e le kamupani lenei atinaʻe, ma o le mea na tupu, o le 2006 na aliali mai ai ose oloa na faitio ona o le le mautonu ma le maualuga o ana tau. O lea la, o nisi o faʻatinoga na faia i le Windows XP i luga o le fonotaga i le system fou e manaʻomia se taimi tele, ma o isi taimi e oʻo lava i faʻatuai. I se faʻaopopoga, na faitioina ai Windows Vista ona o lona le fetaui ma le tele o polokalama tuai ma le soʻona umi le faagasologa o le faʻapipiʻi o faʻaleleia i le fale o le OS.

Manumalo: Ofisa 365

Office 365 mo pisinisi saofaga aofia ai Word, Excel, PowerPoint, OneNote, ma Outlook imeli auaunaga

Na faʻalauiloa e le kamupani lenei tautua i luga ole laiga ile 2011. E ala i le mataupu faavae o se pili masina, tagata mafai mafai ona faʻatau ma totogi mo se ofisa afifi, e aofia ai:

  • pusa meli faaeletoroni;
  • 'upega tafaʻilagi pepa ma le faigofie-i-faʻaaogaina itulau fausia;
  • avanoa i talosaga;
  • le mafai ona faʻaoga le teuina o ao (le mea e mafai e le tagata faʻaaoga e mafai ona tuʻuina atu i le 1 terabyte o faʻamatalaga).

Le manuia: Windows ME

O le Windows Millennium Edition o se faʻaleleia atili o le Windows 98, ae le o se faiga fou

Matua tele le mautu galuega - o le mea lea na manatua e tagata faaaoga lenei faiga na tatalaina i le 2000. Na latou faitio foi i le OS (i le auala, o le mulimuli o aiga Windows) ona o lona le talitonuina, masani ona malulu, le ono mafai ona laveaʻi i siama virus mai le Recycle Bin, ma le manaʻoga mo masani tapunia i. "auala faʻafuaseʻi".

O le tusitusiga tusitala a le PC World na ofoina atu foi le toe teuteuga fou o le faapuupuuga ME - "mea sese sese", o lona uiga i Lusia o le "sese lomiga". E ui lava ile mea moni ME, o le mea moni, uiga o le Millennium Edition.

Manumalo: Xbox

E toatele na masalosalo pe mafai e le Xbox ona tauva lelei ma le lauiloa Sony PlayStation.

I le 2001, na mafai e le kamupani ona faʻaali manino o ia lava i le maketi o taʻaloga mafanafana. O le Xbox atinae o le muamua faʻapitoa fou oloa o lenei fuafuaga mo Microsoft (ina ua maeʻa se poloketi tutusa faʻatinoina i le galulue faʻatasi ma SEGA). I le taimi muamua e leʻi manino pe mafai e le Xbox ona tauva ma se tagata tauva e pei o le Sony PlayStation. Ae ui i lea, o mea uma na faʻatinoina, ma faamafanafanaina mo sina taimi vaevaeina le maketi toetoe lava tutusa.

Le aoga: Internet Explorer 6

O le Internet Explorer 6, o se browser tuai, e le mafai ona faʻaalia saʻo le tele o upega tafailagi

O le ono vaega o le browser mai Microsoft na aofia ai ma Windows XP. Na faia e le au fai mea lelei se tele o itu - faʻamau ai le faʻatonutonuina o mea ma faia le faʻaaliga sili atu le maoaʻe. Peitai, o nei mea uma na mou atu i tua o komipiuta puipuiga o le komepiuta na faʻaalia i latou i le taimi lava na maeʻa ai le tatalaina o mea fou i le 2001. E tele kamupani lauiloa ua latou mumusu e faʻaaogaina se browser. Ma le isi, Google alu mo ia ina ua uma le osofaiga, na faia ia te ia ma le fesoasoani o puipuiga malu Initaneti Explorer 6.

Manumalo: Microsoft Surface

Microsoft Surface mafai ai ona e iloa ma faʻataʻitaʻi i le taimi lava e tasi faʻapipiʻi i tulaga eseese i luga o le laupepa, "malamalama" uiga masani ma mafai ona iloa mea faʻapipiʻi o loʻo i luga o le laualuga

I le 2012, na faʻalauiloa e le kamupani lona tali atu i le iPad - o se faʻasologa o Surface masini na faia i le fa lomiga. Tagata faʻaaogaina vave talisapaia le matagofie foliga o mea fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuʻuina mai o le masini na lava mo le tagata faʻaaogaina e matamata le vitio e aunoa ma le faʻalavelave mo le 8 itula. Ma i luga ole faʻaaliga e faigata ona iloa tulaga eseʻese pixels, pe a fai o le tagata sa uuina i le mamao o 43 cm mai mata. I le taimi lava e tasi, o le vaega vaivai o masini o le faʻatapulaʻaina o filifiliga filifiliga o talosaga.

Le manuia: Kin

Kin galue i luga o le faavae o ana lava OS

O se telefoni feavea faʻapitoa e ulufale ai i fesoʻotaʻiga lautele - o lenei gadget mai Microsoft na faʻaalia ile 2010. Ua taumafai le au atiaʻe e faʻafaigofie i le mea e mafai ai e le tagata faʻaaogaina ona fesoʻotaʻi ma a latou uo i tala uma: savali mai latou na aoina faʻatasi ma faʻaalia luga o le laupepa o le aiga faʻatasi. Ae peitai, tagata e le fiafia tele i lenei filifiliga. Faʻatauga o le faʻatau atu o masini, ma ua tatau ai ona faʻaitiitia le gaosiga o Kin.

Manumalo: MS-DOS

O aso nei o le Windows OS, e faʻaaoga le laina faʻatonuga e galulue ai ma le DOS

Ole taimi nei, ole 1981 faʻatonuga e faʻamatuʻuina ai MS-DOS e maitauina le toʻatele o ni "faʻafeiloaʻiga mai taimi ua tuanaʻi." Ae e le moni lenei mea. Sa le toe faʻaaoga faʻatatau i se taimi lata mai, moni lava seia oʻo i le ogatotonu o le 90s. I nisi masini, o faʻaaogaina pea ma le manuia.

Ui i lea, i le 2015, Microsoft tatalaina le komik polokalama MS-DOS Mobile, lea na kopi atoa atoa le faiga tuai, e ui lava e le lagolagoina le tele o galuega tuai.

Le manuia: Zune

Ole vaega ole Zune tagata taʻalo o le fausia lea i totonu ole Wi-Fi module ma le 30 GB o se mea malo

O se tasi o faʻamoemoe faʻalavelave a le kamupani o le faʻalauiloaina lea o le Zune feaveaʻi faʻasalalauga media player. E le gata i lea, o lenei toʻilalo e leʻi fesoʻotaʻi ma uiga faʻapitoa, ae o se taimi sili ona leaga e amata ai se poloketi. Na amataina e le kamupani i le 2006, i nai tausaga talu ona toe sau le Apple iPod, e le gata e faigata ona tauva, ae e le talafeagai.

Microsoft e 43 tausaga. Ma e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa, ua ova le taimi lea mo ia e le o faaleaogaina. Ma manumalo o le kamupani, lea e ui i lea e sili atu nai lo toilalo, o le faamaoniga lea.

Pin
Send
Share
Send