Faʻafefea ona e mauaina le MAC tuatusi o se komipiuta (network card)

Pin
Send
Share
Send

Muamua lava, o le a le MAC (MAC) tuatusi - o se tulaga faʻapitoa lea faʻailoa tino mo se fesoʻotaʻiga masini ua tusia i ai i le tulaga faʻatulagaina. Soʻo se 'upega tafaʻilagi, Wi-Fi adapter ma router, ma naʻo se router - e tofu uma lava ma le tuatusi MAC, e masani lava o le 48-bit. E ono aoga foi: Faʻafefea ona suia le MAC tuatusi. O faʻatonuga o le a fesoasoani ia te oe e suʻe le tuatusi MAC i le Windows 10, 8, Windows 7 ma le XP i le tele o auala, ae o lalo foi oe o le a maua ai le vitio guide.

Mo manaʻomia se MAC tuatusi? I tulaga lautele, mo le fesoʻotaʻiga galue lelei, ae mo le averesi tagata faʻaaoga, oe ono ono manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai ai ona faʻatonutonu le router. E lei leva na ou taumafai e fesoasoani i se tasi o aʻu faitau mai Iukureini i le faʻatuina o se router, ma mo nisi mafuaaga e le aoga mo se mafuaʻaga. Mulimuli ane na iloa ane o le tautua e faʻaaogaina le tuatusi o le MAC (lea ou te leʻi vaʻaia muamua) - o lona uiga, o le ulufale atu i le Initaneti e na o le masini e mafai ona iloa ai le tuatusi MAC.

Faʻafefea ona e mauaina le tuatusi MAC i le Windows e ala i le laina faʻatonu

E tusa o le vaiaso talu ai na ou tusia ai se tusitusiga i le 5 aoga faʻatonu komipiuta o Windows, o se tasi o latou o le a fesoasoani ia i tatou e suʻe le lauiloa MAC tuatusi o se komipiuta network network. O mea ia e tatau ona fai:

  1. Fetaomi le Win + R ki i luga o lau keyboard (Windows XP, 7, 8, ma 8.1) ma ulufale i le faʻatonuga cmd, o le laina laina o le a tatalaina.
  2. I le command prompt, ulufale ipconfig /uma lava ma oomi le Enter.
  3. O le mea ua tupu, o le a faʻaalia se lisi o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga uma a lau komipiuta (e le gata o le mea moni, ae o le mea aoga, o na mea e mafai foi ona iai). I totonu o le "Physical address" fanua, o le a e vaʻai i le manaʻomia tuatusi (mo masini taʻitasi, o lana lava - o lona uiga, o le tasi mo le Wi-Fi fetuunaiga, ma le isi mo le komipiuta 'network network).

O le auala i luga e faʻamatalaina i soʻo se tusitusiga i luga o lenei mataupu ma e oʻo lava i le Wikipedia. Ma o lenei o le isi tulafono e galue i ituaiga uma o aso nei o le Windows e faʻaaogaina ai le polokalama, e amata mai i le XP, mo nisi mafuaʻaga e le o faʻamatala e toetoe lava i soʻo se mea, ma mo nisi ipconfig / e le o galue uma.

Televave ma i se sili talafeagai auala, e mafai ona maua MAC tuatusi faʻamatalaga faʻaaogaina le faʻatonuga:

getmac / v / fo lisi

E tatau foi ona ulufale i luga o le laina faʻatonu, ma o le taunuuga o le a foliga faʻapena:

Vaʻai MAC Tuatusi i le Windows Interface

Masalo o le auala lea e sailia ai le MAC tuatusi o se komipiuta komipiuta poʻo le komipiuta (pe sili atu lana network network poʻo le Wi-Fi adapter) o le a sili atu faigofie nai lo le isi muamua mo tagata fou. E aoga mo Windows 10, 8, 7 ma Windows XP.

E manaʻomia le faʻauma o ni laasaga faigofie se tolu:

  1. Faasolo i le Win + R ki i luga o le keyboard ma type msinfo32, oomi le Enter.
  2. I le "System Information" faamalama e matala, alu i le "Network" - "Adapter" aitema.
  3. I le itu taumatau o le faʻamalama o le a e vaʻaia faʻamatalaga e uiga i fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga uma a le komepiuta, e aofia ai ma la latou MAC tuatusi.

A e mafai ona vaʻaia, o mea uma e faigofie ma manino.

Se isi auala

O le isi faigofie auala e sailia ai le MAC tuatusi o se komupiuta, pe sili atu foi, lona network card poʻo le Wi-Fi adapter i totonu o Windows, o le alu i totonu o le lisi fesoʻotaʻiga, tatala meatotino a le tasi manaʻomia ma vaʻai. Ole auala e fai ai (ose tasi o filifiliga, aua e mafai ona e ofi ile lisi o fesoʻotaʻiga i nisi auala masani ae le vave tele).

  1. Faasolo i le Win + R ki ma ulufale i le faʻatonuga ncpa.cpl - lenei o le a tatalaina ai se lisi o komipiuta sootaga.
  2. Taumatau-kiliki i luga o le soʻotaga manaʻomia (o le taumatau e faʻaaogaina le upega tafailagi o lana MAC tuatusi e te manaʻomia e sailia) ma kiliki "Properties".
  3. I le pito i luga o le sootaga meatotino faamalama o loʻo i ai se fanua "Connection through", lea o loʻo faʻaalia ai le igoa o le network adapter. Afai e te faʻaʻea le isumu i luga o le ma taofi mo sina taimi, o le a oso lugalaina faamalama ma le tuatusi MAC o lenei mea fetuunai.

Ou te manatu o nei lua (pe tolu foi) auala e iloa ai lau MAC tuatusi o le a lava mo Windows tagata faʻaaogaina.

Aoaoga vitio

I le taimi lava e tasi, sa ou saunia se vitio e faʻaalia mai i lea sitepu laʻasaga pe faʻapefea ona vaʻaia le mac address i le Windows. Afai e te fiafia i faʻamatalaga tutusa mo Linux ma OS X, e mafai ona e mauaina i lalo.

Saili le MAC tuatusi i luga o le Mac OS X ma Linux

E le o tagata uma e faʻaaogaina le Windows, ma o lea, i le tulaga lava, o loʻo ou lipotia pe faʻapefea ona maua le tuatusi MAC i komepiuta ma komipiuta ma Mac OS X poʻo Linux.

Mo Linux i le tigaina, faʻaaoga le poloaiga:

ifconfig -a | grep HWaddr

I le Mac OS X, e mafai ona e faʻaogaina le faʻatonuga ifconfig, pe alu i le "System Settings" - "Network". Ma, tatala le tulaga maualuga ma filifili pe Ethernet poʻo le AirPort, faʻalagolago i le MAC tuatusi e te manaʻomia. Mo Ethernet, o le tuatusi MAC o le ai luga o le "Meafaigaluega" tab, mo AirPort - vaʻai AirPort ID, o le mana lea e te manaʻomia.

Pin
Send
Share
Send