Faʻafefea ona toe faafoi se komipiuta komipiuta i le Windows 10 desktop

Pin
Send
Share
Send

O le fesili pe faʻafefea ona toe faʻafoi le "My Computer" icon (This computer) i le Windows 10 desktop mai le taimi na tatalaina ai le polokalama na fesiligia i luga o lenei 'upega tafaʻilagi taimi sili atu nai lo se isi fesili e faʻatatau i le OS fou (vagana ai o fesili e uiga i faʻafitauli ma le faafouina). Ma, e ui lava i le mea moni o lenei o se aoga gaioiga, na ou filifili e tusi lenei faʻatonuga. Ia, i le taimi lava e tasi puʻe se vitio i luga o lenei autu.

O le mafuaʻaga e fiafia ai tagata faʻaaoga i le mataupu o le komipiuta a le komepiuta i le Windows 10 desktop ua leiloa i le mea masani (ma se faʻamamaina mama), ma ua liliu mai ua le pei e pei ona i ai i lomiga muamua o le OS. Ma i le tagata lava ia, "Laʻu Komepiuta" o se sili talafeagai mea, Ou te tausia foi i luga o laʻu komepiuta.

Faʻaleleia o le Desktop Icon Display

I le Windows 10, e faʻaali atu ai luga o le desktop icon (This computer, Trash, Network and user folder), o le tutusa control panel applet o loʻo i ai e pei ona iai muamua, ae e amata mai le isi nofoaga.

O le tulaga masani e oʻo atu i le taumatau faamalama o le taumatau-kiliki i soo se mea i luga o le laupepa, filifili "Faʻapitoa", ona tatala ai lea o le "Themes" aitema.

O iina e maua ai i le vaega "Fesootai Faʻatulagaina" vaega e te maua ai le mea e tatau ai "Desktop Icon Settings".

I le tatalaina o lenei aitema, e mafai ona e faʻapitoa poʻo fea aikona e faʻaali ae o fea e leai. E aofia ai ma liliu le "Laʻu komepiuta" (This computer) on the desktop pe aveese le ato mai ia, ma isi.

E i ai isi auala e vave alu i totonu o faʻasologa tutusa mo le toe faʻafoʻi mai o le komipiuta a le komepiuta i le kesi, e talafeagai e le gata mo Windows 10, ae mo faʻamatalaga uma o le faiga.

  1. I le faʻatonutonu laupepa i totonu o le pusa saili i le pito i luga taumatau, lolomi le upu "Ata", i le faʻaiuga o le a e vaʻaia ai le aitema "Faaali pe nana faʻailoga masani i luga o le laulau."
  2. E mafai ona e tatalaina se faʻamalama ma le faʻatulagaina mo le faʻaalia o le desktop icon ma se faʻatonuga faʻatulagaina mai le Run window, lea e mafai ona valaʻau i luga e ala i le oomiina o le Windows + R. Command: Rundll32 shell32.dll, Control_RunDLL desk.cpl ,, 5 (E le i faia ni sipelaga mea sese, o mea uma lava o loʻo faapena).

Lalo o se vitio faʻatonuga e faʻaalia ai laʻasaga faʻamatalaina. Ma i le faʻaiuga o le tusitusiga, o le isi auala e faʻamatalaina ina ia mafai ai komepiuta aikona faʻaaoga le lesitala faatonu.

Ou te faamoemoe o le faigofie faigofie auala mo le toe faafoi mai o le komipiuta a le komepiuta i le kesi e manino.

Faʻafoi mai le My Computer icon i le Windows 10 faʻaaoga le lesitala faatonu

E i ai le isi auala e toe faafoi ai lenei aikona, atoa ai ma isi tagata uma, o le faʻaaoga lea o le faila lesitala. Ou te masalosalo o le a aoga i se tasi, ae mo le lautele atinae o le a le afaina.

O lea la, ina ia faʻaliliu le faʻaali o aikona uma i luga o le komepiuta (faʻaaliga: e aoga atoatoa lenei mea peʻa fai e te leʻi faʻaaogaina le liliuina o ki i luga ma le faʻaogaina o le panel faʻatonutonu):

  1. Tamoe le lesitala faatonu (Win + R ki, ulu atu regedit)
  2. Tatala le resitala ki HKEY_CURRENT_USER Polokalama Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced
  3. Suʻe le 32-bit DWORD parameter e igoa HideIcons (pe afai o misi, faia)
  4. Seti le tau ile 0 (zero) mo lenei palakalafa.

A uma lena mea, tapuni le komipiuta ma toe amata le komipiuta, pe alu ese mai le Windows 10 ma toe ulufale i totonu.

Pin
Send
Share
Send