Matte poʻo glossy screen - o le fea e filifilia pe a e alu e faʻatau sau komepiuta pe mataitu?

Pin
Send
Share
Send

E toʻatele, pe a filifilia se mataʻitu fou poʻo se komepiuta feoaʻi, o loʻo tuufesili poʻo le fea laupepa e sili atu - matte pe faʻaputuputu. Ou te le fai faʻapea o aʻu o se tagata poto i lenei mataupu (ma i le aotelega ou te manatu ou te leʻi vaʻai i ni ata sili atu nai lo loʻu tuai Mitsubishi Diamond Pro 930 CRT monitor i luga o soʻo se LCD lava mea), ae o le a ou taʻu atu pea e uiga i aʻu matauga. O le a ou fiafia pe a faʻailoa e se tasi lo latou manatu i faʻamatalaga.

I le tele o iloiloga ma iloiloga o ituaiga eseese o laupepa LCD, atonu o le a le masani ona e vaʻaia le faʻaalia manino manatu o le matte faʻaali e sili atu lava lelei: tuu ia lanu e le o soʻona olaola, ae vaʻaia i le la ma pe a iai le tele o moli i le fale poʻo le ofisa. I le tagata lava ia, faʻaaliga foliga foliga sili atu ona sili ia te aʻu, talu ai ou te le o faʻaletonu i faʻafitauli, ma o lanu ma eseesega e sili atu le lelei i luga o pupula. Vaʻai foi: IPS poʻo TN - o le a matrix e sili atu ma oa latou eseesega.

I totonu o lou fale na ou mauaina 4 laupepa, aʻo le lua o lo o pupula ma le lua o matte. Tagata uma faaaoga taugofie TN matrix, o lona uiga, e leai Apple Fale tifaga Faaali leai IPS po o se mea faapena. O ata o i lalo o le a faʻaalia ai nei mata.

O le a le eseesega i le va o le matte ma glossy lau?

O le mea moni, pe a faʻaaogaina se tasi matrix i le gaosiga o le pupuni, o le eseʻesega e taoto i le ituaiga o ufiufi: i se tasi tulaga e susulu, i le isi - matte.

E tutusa lava tagata gaosi mea mataitu, komipiuta, ma mea uma i totonu o laupepa uma i la latou laina oloa: masalo pe a filifilia se pupula poʻo le matte faʻaali mo le isi oloa, o le ono mafai ona faʻaaogaina i tulaga eseese ua fuafuaina, ou te le mautinoa mautinoa.

E talitonuina o ata pupula o loʻo i ai se ata sili atu, maualuga ese, ma loloto uliuli lanu. I le taimi lava lea e tasi, susulu o le la ma le susulu o moli e mafai ona mafua ai le silila e faʻalavelave atu i le masani gaioiga i tua atu o se pupula mataitu.

O le matte faʻamuta o le laupepa e tetee i le au-faʻataʻitaʻi, ma o lea e galue ai i le susulu malamalama i tua atu o lenei ituaiga o pupuni e tatau ona sili atu le mafanafana. O le itu pito i tua e sili atu le malie lanu, ou te fai atu pei o loʻo e vaʻavaʻai i le laupepa i totonu o se laʻepaʻe paʻepaʻe paepae.

Ma o le fea e filifilia?

I le tagata lava ia, ou te manaʻo e faʻapipiʻi laupepa i le tulaga o ata lelei, ae ou te le nofo i le la ma laʻu laptop, e leai ni oʻu faʻamalama i oʻu tua, ou te ki le moli e pei ona ou manaʻo ai. O lona uiga, ou te le oʻo i faʻafitauli i le silila.

I le isi itu, afai e te faʻatau se laptop e galue i luga o le auala i se auala ese pe o le mataitu i le ofisa, o loʻo iai le tele o moli uila poʻo moliuila, faʻaaoga se laupepa susulu e mafai ona matua le talafeagai.

Faʻaiʻu, e mafai ona ou fai atu e mafai ona ou fautua faʻaititia iinei - e faʻalagolago lava i tuutuuga o le a e faʻaaogaina ai le pupuni ma au oe lava manaʻoga. Mea e lelei ai, taumafai eseese filifiliga ae e te leʻi faʻatau ma vaʻai mea e te fiafia iai.

Pin
Send
Share
Send