Le autu malfunction o le motherboard

Pin
Send
Share
Send


E pei lava o isi vaega o le komepiuta, o le motherboard e faigofie foi ona tupu i faʻalavelave ma le le lelei. I le tala o loʻo i lalo, matou fautua atu ia e faʻamasani oe i le masani masani faʻaletonu ma metotia mo le foia.

Vala o motherboard faʻamatalaga

Ua i ai a matou mea i luga ole 'upega tafaʻilagi e talanoaina ai auala e faʻataʻitaʻi ai lona faʻatino.

Faitau atili: Siakiina le laupapa mo toilalo

I faʻamatalaga na faʻalauiloa mai i lenei tusitusiga, matou te faʻaopopo mea nei. E le o mea uma e gaosia tuʻufaʻatasia meafaigaluega faʻamaonia i totonu o le motherboard, pei o le pulea diodes poʻo le faʻailo o leo. Afai e te masalosalo i se faʻafitauli, e tatau ona e sailia le mafuaʻaga o faʻafitauli "e ala i mata", lea e faʻateleina ai le ono tupu o se mea sese. Ae e i ai se isi auala e alu ai i fafo - e faʻatau ai se POST-card faʻapitoa - o se auala e siaki ai le komiti laupapa, lea e fesoʻotaʻi ma se slot talafeagai i luga o le motherboard, e masani lava o se PCI-ituaiga. O lenei pepa e foliga faʻapena.

I luga o se faʻaalia mo le faʻaalia o sese sese ma / po o se failauga, lea e suia ai le fausia-i meafaigaluega poʻo le tele e faigofie ai le faʻailoaina i le leai o se polokalama POST. O nei kata e le taugofie, o lea o le itu i le mauaina o se tasi e matua tele tele.

Lisi o le tele o faʻafitauli

Ae tatou te leʻi amata faʻamatalaina le le atoatoa o mea lelei ma filifiliga mo le aveeseina o ia, tatou te matauina se taua vaega. Ina ia faʻaitiitia le aafiaga o fafo mea, e tatau ona muamua vavae ese uma peripherals mai le laupapa, tuʻua naʻo le faʻagasologa, malu, pe a i ai, ma le sapalai mana. O le mea mulimuli e tatau ona manino galue, o le saʻo o le faʻamatalaina e faalagolago i lenei. E mafai ona e siakiina le faʻagaioiga o le paoa sapalai e tusa ma faʻatonuga i lalo. A maeʻa na faʻatulagaga, e mafai ona e amata siaki le motherboard.

Faitau atili: Amata se paoa e aunoa ma se motherboard

Malosiaga matagaluega faafitauli
O se tasi o le tele o faʻafitauli masani ai o le toilalo o vaega o le eletise eletise o le motherboard - taʻavale ala ma / poʻo tagata faʻapipiʻi. O se faʻailoga o ia mea le manuia: o le laupapa faʻailoilo le leiloa o se tasi o kata (vitio, leo poʻo fesoʻotaʻiga), ae o lenei vaega o loʻo faʻaogaina saʻo. E le faigofie le feagai ai ma se paoa i le fale, ae afai e iai sou tomai faʻapitoa i le multimeter ma le soldering iron, e mafai ona e taumafai i mea nei.

  1. Aveese le komipiuta.
  2. Faʻaaoga se multimeter, siaki elemene masalomia. Ma le isi, faatino se vaaiga vaʻaia o mea.
  3. I le avea ai o se tulafono, o le autu autu o le faʻafitauli o se fulafula kapasitor pe o ni nai. E tatau ona sui: solder tuai ma solder fou. E le faigofie le faiga, ma e manaʻomia le taotoga saʻo. Afai e te le mautinoa i ou tomai, e sili atu ona faʻatuatuaina ni gaioiga i se fomaʻi faʻapitoa.

Ile tele o taimi, ogaoga le faaleagaina o amioga amio e le mafai ona toe faaleleia, ma o le a sili faigofie ona sui le motherboard.

Leai o le Faʻamau
O se faʻafitauli masani. O le faʻailoga taua: latou te oomiina le faʻamau, ae e le tali le laupapa. E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i lenei faʻaletonu ma filifiliga mo le feagai ai ma ia mai se isi tusitusiga.

Faitau atili: Faʻafefea ona ki le motherboard e aunoa ma se ki

Le lava o le PCI slot poʻo le RAM slot

E faigofie lava le faʻailoaina o lenei ituaiga o faʻafitauli: faʻafesoʻotaʻi se galuega pepa poʻo RAM fasi i le tagata masalosalo soʻotaga ma amata le laupapa. O le POST code o le a faʻailo mai ai se faʻafitauli i le fesoʻotaʻiga vaega, e ui ina e iai se aoga. E toetoe lava a le mafai ona faʻamutaina lea ituaiga o faʻaletonu - e tatau ona sui le laupapa.

Faʻafitauli HDD

E uiga i le faʻafitauli i le hard drive mafai ona afaina ai le motherboard, matou te faʻamatalaina i lenei tusitusiga. Afai e faʻafesoʻotaʻi i seisi komepiuta faʻamaonia o loʻo galue le malo faigata, ona e foliga mai ua le manuia le fesoʻotaʻiga faʻapitoa i luga o lau motherboard. Ae paga lea, o lenei uafu e faigata ona sui, o lea le auala sili ona lelei, o le toe sui atoa lea o laupapa. A o le le tumau le fofo, e mafai ona e faʻaogaina le SSD pe fai le masini i fafo.

Faitau atili: Faʻafefea ona fai se masini i fafo mai se malo malo

Mataupu CPU

Masalo o se tasi o faʻafitauli sili ona ogaoga e te ono feagai. O le faʻailoaina o lenei faʻafitauli e faigofie lava. Aveese le cooler mai le faʻagasologa ma faʻafesoʻotaʻi le laupapa i le ogaoga. Liliu ma sii lou lima i le CPU. Afai e tumau le malulu - masalo, o le faʻafitauli o le i totonu o le soketi, pe o le masini gaʻo, poʻo le paoa faʻafitauli. I nisi tulaga, o le mafuaʻaga o le faʻafitauli atonu o le le talafeagai o le faʻatonutonu ma le laupapa, o lea, siaki le mataupu o loʻo i lalo e saili ai mo mautinoa. Ma le isi, matou fautua atu e te faitauina foi le faʻatonuga mo le faʻapipiʻiina o gaioiga.

Nisi faʻamatalaga:
Tatou filifilia le motherboard mo le mea e gaosi ai
Faʻapipiʻi le gaioiga i luga ole motherboard

O nisi taimi o le faʻafitauli o le le fetaui i le va o le CPU ma le motherboard mafai ona foia e ala i le faʻafouina o le BIOS.

Faʻaletonu Taulaga Vaʻaia Tulaʻi
O le mea masani na mafua mai ai le faʻafitauli o le toilalo o se tasi pe sili atu fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi masini fafo (LPT, PS / 2, COM, FireWire, USB). O le faigofie auala e faʻailoa ai lenei ituaiga o faʻafitauli o le faʻafesoʻotaʻi o se mea faigaluega lelei i se uafu masalosalo. A leai se tali mai le fesoʻotaʻiga, ua matuaʻi maopoopo le taulaga. Faʻafitauli e mafai ona suia - tutoʻatasi, pe a fai e i ai sau tomai faʻapitoa, pe e ala i le faʻafesoʻotaʻi o se tautua tautua. I nisi tulaga, sui atonu e le aoga, o lea ia sauni e faʻatau se laupapa fou.

Faaiuga

O lea na matou faʻamaeʻaina sina puʻupuʻu o galuega autu a le motherboard. Pei o le aotelega, tatou te manatua a faʻapea e te le o mautinoa i ou tomai, e sili atu le tuʻuina atu o le tautua i vaega vaega i tagata faʻapitoa.

Pin
Send
Share
Send