Cell Lock i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Excel o se laʻasaga malosi, pe a galue ma o loʻo fesuiaʻi mea, o loʻo suia tuatusi, ma isi. Ae i nisi o tulaga, e tatau ona e faʻapipiʻiina se mea faʻapitoa pe, pei ona latou fai mai i se isi auala, tuʻu iʻu ina ia aua le suia lona tulaga. Sei o tatou vaʻai poʻo a ni filifiliga e faʻataga ai lea.

Ituaiga o Faatulagaina

E tatau ona faʻamatalaina i le taimi lava lea e mafai ona matua eseese ituaiga fofo i Excel. I se tulaga lautele, e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se tolu:

  1. Tuatusi faʻaleleia;
  2. Feaveaʻi masini;
  3. Puipuia aitema mai faʻasaʻoina.

A mimilo le tuatusi, e le suia le fesoʻotaʻiga i le sela pe a kopiina, o lona uiga, ua le toe faʻaaloalo. Faasaʻoina o sela mafai ai ona latou vaʻaia i taimi uma i luga o le laupepa, e tusa lava poʻo le a le mamao o le tagata faʻasolo tusi le pepa i lalo pe i le taumatau. Puipuia aitema mai faʻasaʻoina poloka soʻo se suiga o faʻamatalaga i totonu o le aitema faʻapitoa. Sei o tatou vaʻai totoʻa i vaega uma nei filifiliga.

Metotia 1: tuatusi faʻamalo

Muamua, tatou taulaʻi i le faʻasaʻoina o le tuatusi tuatusi. Ina ia faʻaʻaisa, mai se soʻotaga faʻatatau, o soʻo se tuatusi i Excel o loʻo nafa, e tatau ona e faia se fesoʻotaʻiga atoatoa e le suia ai faʻamaumauga pe a kopi. Ina ia faia lea mea, e tatau ona e setiina se tālā saini i tuatusi faʻatulagaina taitasi ($).

Faatulagaina le tala saini faia e ala i le kiliki i luga o le tutusa faatusa i luga o le keyboard. O loʻo tu i luga ole ki e tasi ma le numera "4", ae ia faʻaali atu, e tatau ona e oomi le ki lea i le faʻaperitan keyboard keyboard i le faʻamasinoga (ma le ki oomiina Sifi) E i ai se auala faigofie ma vave. Filifili le tuatusi o le elemene i se sela faapitoa pe i le laina faʻamau ma faʻamau le ki gaioiga U4. O le taimi muamua e te faʻapaʻiina le tala, o le a aliali mai i le tuatusi o le laina ma le koluma, o le taimi lona lua e te faʻauia lenei ki, o le a tumau pea na o le tuatusi o le laina, ma le taimi lona tolu e te fa' دٻاء ai, i le tuatusi o le koluma. Lona fa o le faʻailo U4 aveese atoatoa le tālā o le tālā, ma le isi ona amata lenei faʻasologa i se lio fou.

Sei o tatou vaʻai i le auala galue faʻamaloloina tuatusi i luga o se faʻataʻitaʻiga manino.

  1. Muamua, kopi le masani masani i isi vaega o le koluma. Ina ia faia lea mea, faʻaaoga le faʻailoga tumu. Tuu le faʻataʻoto i le pito i lalo taumatau o le sela, faʻamaumauga mai ia e te manaʻo e kopi. I le taimi lava e tasi, e liua i luga o se koluse, lea e taua o le filler marker. Uu i le agavale isumu agavale ma toso lenei kolosi i lalo i le pito o le laulau.
  2. A maeʻa, filifili le mea pito i lalo o le laulau ma vaʻai i le laina o fua pe faʻafefea ona suia le faʻasologa i le kopiina. Pei ona outou vaʻaia, o faʻamaumauga uma na i totonu o le uluaʻi vaega o le koluma na suia pe a kopi. Ole iʻuga, ole fuainumera e maua ai le taunuʻuga le saʻo. Lenei ua mafua mai i le mea moni o le tuatusi o le mea taua lona lua, e le pei o le muamua, e le tatau ona faʻaliliuina mo le faʻatatauina saʻo, o lona uiga, e tatau ona faia atoatoa pe mautu.
  3. Matou te toe foi i le muamua elemene o le koluma ma seti le tala faʻaalu latalata i le fesoʻotaʻiga o le vaega lona lua i se tasi o auala matou te talanoa ai i luga. O lenei o lenei sootaga ua liu aisa.
  4. A maeʻa, faʻaaoga le faʻailoga tumu, kopi i le laina o le laulau i lalo.
  5. Ona filifili lea o le vaega mulimuli o le koluma. E pei ona mafai ona tatou vaʻaia e ala i le laina o faʻasologa, o soʻoga o le mea muamua e fesuiaʻi pe a kopiina, ae o le tuatusi i le vaega lona lua, na tatou faia faʻamaoni, e le suia.
  6. Afai e te tuʻuina se tālā i le laina o le koluma, ona i ai lea o le tuatusi o le laina koluma o le a faʻasaʻo, ma faʻalavelave o le laina o le a faʻaliliu pe a kopi.
  7. Ma le isi itu, pe a e setiina le tala saini latalata i le tuatusi o le laina, o lona uiga pe a kopiina o le a le suia, e le pei o le tuatusi o le koluma.

O lenei metotia faʻaʻaisa faʻamaopoopo o sela.

Lesona: Tautala Atoatoa i Excel

Metotia 2: pine sela

Lenei ua tatou aʻoaʻo le auala e faʻasaʻo ai sela, ina ia tumau ai pea i luga o le laupepa, i soʻo se mea e alu i ai le tagata faʻaaoga i tuaoi o le laupepa. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona maitauina e tasi le elemene e le mafai ona faʻasaʻo, ae o le itulagi o loʻo iai e mafai ona faʻasaʻo.

Afai o le sela e manaʻomia o loʻo tu i le pito i luga laina o le laupepa poʻo lona itu tauagavale pito, o le pinning o le elementary faigofie.

  1. Ina ia faasaʻosaʻo le laina, fai laasaga nei. Alu i le tab "Vaʻai" ma kiliki i le faʻamau "Avanoa loka"tu i totonu o le meafaigaluega poloka "Faamalama". Ua tatalaina se lisi o filifiliga eseese pin. Filifili se igoa "Laina le laina pito i luga".
  2. O lenei e tusa lava pe e te alu i lalo i le pito i lalo o le laupepa, le laina muamua, ma o le mea lea o le mea e te manaʻomia, o loʻo i ai i totonu, o le ai ai pea i le pito i luga o le faamalama i luma.

E tutusa foi, e mafai ona e faʻamalo le agavale tauagavale.

  1. Alu i le tab "Vaʻai" ma kiliki i le faʻamau "Avanoa loka". O le taimi lea filifili le filifiliga Faʻamamaina Muamua Koluma.
  2. E pei ona outou silafia, o le itu tauagavale e i ai nei.

E tusa o le auala tutusa, e mafai ona faʻamautuina e le gata o le muamua koluma ma laina, ae i le lautele o le eria atoa o loʻo i le itu tauagavale ma luga o le elemene filifilia.

  1. O le algorithm mo le faʻatinoina o lenei galuega e fai sina ese mai le lua muamua. Muamua lava, e tatau ona e filifilia se pepa elemene, o le eria i luga ma i le itu tauagavale o le a faʻamautu. A uma lena, alu i le tab "Vaʻai" ma kiliki luga o le masani masani "Avanoa loka". I le lisi e matala, filifili le aitema ma tutusa igoa.
  2. A maeʻa lenei gaioiga, o le nofoaga atoa o loʻo i le itu tauagavale ma luga aʻe o le elemene filifilia o le a faʻamautu i luga o le pepa.

A e manaʻo e aveese le 'aisa na fai i lenei auala, e faigofie lava. O le faʻatinoina o le algorithm e tutusa lelei i mea uma e le faʻaaogaina e le tagata faʻaaoga: laina, koluma poʻo le itulagi. Alu ile tab "Vaʻai"kiliki i le aikona "Avanoa loka" ma i le lisi e matala, filifili le filifiliga "Laina vaega". A maeʻa, o laina tumau o le laupepa o iai nei o le a le tatalaina.

Lesona: Faʻafefea ona faʻamau se nofoaga i Excel

Metotia 3: teuteu puipuiga

Ma le mea mulimuli, e mafai ona e puipuia le sela mai le faʻaleleia e ala i le polokaina le mafai ona faia suiga mo tagata faʻaaoga i totonu. O le mea lea, o faʻamaumauga uma o loʻo i ai i totonu o le a faʻaʻaisa faʻaleleia.

Afai o lau laulau e le o ola ma e le aofia ai ni suiga i lea taimi, ona e puipuia lea e le gata o sela faʻapitoa, ae o le pepa atoa atoa. E sili atu le faigofie.

  1. Alu ile tab Faila.
  2. I le faʻamalama e matala, i le itu tauagavale faʻataʻamilosaga menu, alu i le vaega "Auiliiliga". I le ogatotonu o le faamalama, kiliki i luga o le tusifaitau Puipui le Tusi. I le lisi o gaioiga e mautinoa ai le saogalemu o le tusi lea e matala, filifili le filifiliga Puipui le Pepa Lenei.
  3. O se tamai faamalama ua taʻua Puipuiga Pepa. Muamua lava, i totonu i se fanua faʻapitoa e te manaʻomia le ulufale i se arbitrary password lea o le tagata e manaʻomia pe a ia manaʻo e faʻalea le puipuiga i le lumanaʻi ina ia mafai ona toe teuteuina le pepa. I se faʻaopopoga, pe a manaʻomia, e mafai ona e setiina pe aveʻesea nisi numera o faʻatapulaʻaina e ala i le siakiina poʻo le le tatalaina o pusa i autafa o mea talafeagai i le lisi o loʻo faʻaalia i lenei faʻamalama. Ae i le tele o taimi, o le tulaga faʻapitoa tuʻufaʻatasia e tutusa ma le galuega, o lea e mafai ona na o le kiliki i luga o le ki pe a uma ona ulufale i le upu faataga "Ua lelei".
  4. Ina ua maeʻa, faʻalauiloa se isi faʻamalama, lea e tatau ai ona e toe fai le faʻamatalaga sa faʻatumu muamua. Ua faia lenei mea ina ia mautinoa e le tagata faʻaaoga na ia ulufale i le saʻo upu faʻamau na ia manatua ma tusia i le talafeagai keyboard keyboard ma lesitala, a leai o ia lava e ono le maua ai le avanoa e faʻatonutonu le pepa. A toe ulufale mai i le upu faataga, kiliki ile ki "Ua lelei".
  5. O lenei, a e taumafai e teuteu soʻo se elemene o le pepa, o lenei gaioiga o le a poloka. A faamalama faamatalaga o le a tatalaina logoina oe e le mafai e suia faamatalaga i luga o le pepa puipuia.

E i ai le isi auala e poloka ai ni suiga i elemene i luga o se pepa.

  1. Alu i le faʻamalama "Iloiloga" ma kiliki i le aikona Puipuia Pepa, lea e tuu i luga ole lipine i totonu ole poloka meafaigaluega "Suiga".
  2. Ua matala le faamalama masani mo le puipuia o le laupepa. Matou te faia uma isi gaioiga i le auala lava lea e pei ona faʻamatalaina i le muamua lomiga.

Ae o le a le mea e fai pe a e manaʻo e faʻaʻaisa fua le tasi poʻo le tele sela, ae o isi e manatu, e pei ona i ai muamua, e ulufale saoloto i faʻamatalaga? E i ai le auala e alu ese ai mai lenei tulaga, ae o lona fofo e sili atu ona faigata nai lo le galuega muamua.

I sela uma pepa, i le masani ai, o meatotino ua setiina e mafai ai puipuiga peʻa faʻagaioia se laupepa loka atoa ma filifiliga na taʻua i luga. O le a tatou manaʻomia le aveeseina o le puipuiga tulaga i meatotino o mea uma uma o le laupepa, ona toe faʻatulaga lea naʻo mea na e tatou te mananaʻo e faʻaʻaisa mai suiga.

  1. Kiliki i luga o le tafailagi o loʻo tu i le soʻoga o laina faʻatasi ma le lala. Oe foi a mafai, pe a fai o le faʻatautala i soʻo se vaega o le laupepa i fafo atu o le laulau, fetaomi le poloka poloka keyboard Ctrl + A. O le aafiaga o le a tutusa lava - elemene uma ile laupepa e filifilia.
  2. Ona tatou kilikiina lea i le vaega filifiliga ma le taumatau isumu isumu. I le faʻagaioiga lisi menu, filifili "Faiga sela ...". E mafai foi ona faʻaogaina le keyboard seti auala puʻupuʻu. Ctrl + 1.
  3. Ua faʻamalama le faʻamalama Feaveai Faiga. Alu loa ile tab "Puipuiga". Lenei e tatau ona e le oka le pusa i autafa o le faʻataʻitaʻiga "Puipuiga puipuia". Kiliki le ki "Ua lelei".
  4. Le isi, toe foʻi i le laupepa ma filifili le elemene poʻo le kulupu o loʻo tatou o ai e faʻaʻaisa le faʻamaumauga. Taumatau-kiliki i luga o le vaega filifilia ma i le anotusi menu alu i le igoa "Faiga sela ...".
  5. Ina ua uma ona tatalaina le faʻaleleia o faʻamalama, toe alu i le laupepa "Puipuiga" ma siaki le pusa i autafa "Puipuiga puipuia". Ole taimi nei e mafai ona e kiliki ile ki "Ua lelei".
  6. Ina ua mavae lena, matou setiina le pepa puipuiga e se tasi o auala e lua na faʻamatalaina muamua.

Ina ua maeʻa ona faʻatautaia uma taualumaga faʻamatala auiliili i luga, naʻo sela ia na matou toe setiina puipuiga e ala ile faʻatulagaina meatotino o le a poloka mai suiga. I isi mea uma o le pepa, pei ona i ai muamua, o le a mafai ona ulufale saoloto i soʻo se faʻamatalaga.

Lesona: Faʻafefea ona puipuia se sela mai suiga ile Excel

E pei ona e vaʻaia, e tolu auala e faʻaʻaisa ai sela i le taimi e tasi. Ae e taua le maitauina i totonu o latou taʻitoʻatasi e le gata o le tekonolosi mo le faʻatinoina o lenei faʻasologa, e ese foʻi, ae o le taua foʻi o le aisa lava ia. O lea, i se tasi tulaga, naʻo le tuatusi o le pepa elemene o loʻo faʻamauina, i le lona lua - le eria i luga o le laupepa e mausali, ma i le lona tolu - puipuiga ua setiina mo suiga i faʻamatalaga i totonu o sela. O lea la, e taua tele le malamalama i luma o le faʻatinoina o le mea tonu o le a e poloka ma aisea e te faia ai.

Pin
Send
Share
Send