Mautinoa Tautusi Auala i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

E pei ona e iloa, i laulau Excel e lua ituaiga o lauga: faʻatatau ma le faʻamaoni. I le tulaga muamua, o le sootaga suia i le itu o le kopiina e le aiga fesuiaʻi taua, ma i le tulaga lona lua ua faʻamautuina ma tumau e le suia i le taimi o kopi. Ae o le tulaga masani, o tuatusi uma i Excel e atoatoa. I le taimi lava e tasi, o le tele o taimi e manaʻomia ai le faʻaogaina o le tuʻufaʻatasia (faʻatumauina). Seʻio tatou suʻeina po oa auala e mafai ai lenei mea.

Faʻaogaina atoatoa

Atonu tatou te manaʻomia le faʻamatalaga tuusaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, i le mataupu pe a tatou kopi se fomula, o le tasi vaega e aofia ai le fesuiaʻiga o faʻaalia i se faasologa o numera, ma le lona lua o loʻo iai se tau faifai pea. O lona uiga, o lenei numera e faʻatinoina le faifai pea, e te manaʻomia le faʻatinoina o se galuega (faʻateleina, vaevaega, ma isi) mo le atoa faasologa o numera fesuiaʻi.

I Excel, e lua auala e faʻatulaga ai se tuʻutuʻuga tumau: e ala i le fausiaina o se fesoʻotaʻiga atoatoa ma le faʻaogaina o le LE LOLOTO galuega. Seʻi o tatou vaʻai tasi i nei metotia i auiliili.

Metotia 1: matuā tuʻufaʻatasi

O le mea sili, o le sili taʻutaʻua ma masani ona faʻaogaina auala e fatufatuina atoatoa o le faʻaaogaina o fesoʻotaʻiga atoatoa. O sootaga atoatoa e iai se eseesega e le gata faʻagaioia, ae o se syntactic. O se tau faʻatusatusaga ua i ai le syntax nei:

= A1

I le tuatusi tumau, o le tala tala ua setiina i luma o le fesoʻotaʻiga tau:

= $ A $ 1

Ole tala ole tala e mafai ona ulufale i le lima. Ina ia faia lea mea, tuʻu le faʻatautee i luma o le muamua taua o le tuatusi faʻaletonu (faʻalava e iai) o loʻo i totonu o le sela poʻo totonu o le faʻasologa fofo. Le isi, i le faʻavasega Igilisi keyboard, kiliki i le ki "4" mataʻitusi lapopoa (ma le ki o loʻo taofia i lalo Sifi) O i ai tonu a le tala o le tala. Ma e tatau ona e faia le tutusa faiga ma le faʻalava tutusa.

E i ai le televave auala. E manaʻomia le tuʻuina o le faʻatautu ile sela o loʻo tu ai le tuatusi ma kiliki ile ki F4 galuega. A maeʻa lena, o le tala faʻaali o le a faʻaalia vave i le taimi e tasi i luma o le faʻalava ma le laina faʻatasi o le tuʻuina atu.

Ia tatou vaʻavaʻai i le auala e faʻaaogaina tonu le faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga e ala ile faʻaogaina o fesoʻotaʻiga atoatoa.

Le laulau e faʻatatau ai totogi o tagata faigaluega. O le fuafuaina e faia e ala i le faʻateleina o latou totogi a le tagata lava ia i se faʻatulagaina tumau, e tutusa lelei mo tagata faigaluega uma. O le fuainumera lava e tu i se isi sela o le pepa. O matou e feagai ma le galuega o le fuafuaina o totogi o tagata faigaluega uma i le vave e mafai ai.

  1. O lea, i le muamua sela o le koluma "Totogi" matou te faailoa atu le faiga mo le faʻateleina o pili a tagata faigaluega e iai le faʻasologa. I la matou mataupu, o lenei faʻasologa e i ai le pepa faʻatumu lea:

    = C4 * G3

  2. Ina ia fuafuaina le iuga maua, kiliki i le ki Ulufale luga o le keyboard. O le aofaʻi o loʻo faʻaalia i totonu o sela o loʻo i ai le faʻasologa.
  3. Sa matou fuafuaina le totogi o le totogi mo le tagata faigaluega muamua. O lenei e tatau ona tatou faia lenei mea mo isi laina uma. O le mea moni, o se taotoga e mafai ona tusia i potu taitasi i le koluma. "Totogi" lima taimi, ulufale faʻatulagaina se tutusa formula ma se faʻamaumauga o le offset, ae o loʻo ia i matou se galuega e faia ai faʻavasega i se taimi vave, ma tusi lesona faʻatagaina e tele le taimi. Ioe, ma aisea e faʻaleaogaina ai taumafaiga ile sao faʻaaoga, pe a fai o le fuainumera mafai ona kopiina i isi sela?

    Mo le kopiina o le fuainumera, faʻaaoga se mea e pei o le faʻatumu o maka. E avea i tatou ma faʻataʻamilomilo i le tulimanu pito i lalo o le sela o loʻo aofia ai. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻatautaiga lava ia e tatau ona liua ile tutusa faʻailoga tumu i foliga ole koluse. Uu i lalo le agavale isumu tauagavale ma toso le kiki i lalo i le pito o le laulau.

  4. Ae e pei ona matou vaʻai atu, nai lo le saʻo ona faʻatatau o totogi mo le toʻatele o le aufaigaluega, matou maua le tasi numera.
  5. Matou te vaʻavaʻai i le mafuaʻaga mo lenei faʻaiuga. Ina ia faia lea mea, filifili le sela lona lua i le koluma "Totogi". O le fuainumera pa faʻaalia ai le faʻaaliga e tutusa ma lenei sela. A e vaʻai i ai, o le mea muamua na tupu (I5) fetaui lelei ma le fua faatatau o le tagata faigaluega lona totogi tatou te talitonuina. O le fesuiaʻiga o fesoʻotaʻiga faʻatusatusa i le sela talu ai na mafua mai i le meatotino o faʻatonuga. Peitai, i lenei faʻapitoa mataupu tatou te manaʻomia lenei. Faʻafetai i lea mea, o le mea muamua na avea ma fua o le tagata faigaluega matou te manaʻomia. Ae o le fesuiaiga o faamaopoopo na tupu ma le vaega lona lua. Ma o lea ua le o taʻua lona tuatusi faatatau i se fuainumera (1,28), ae i le gaogao sela i lalo.

    O le tonu lea o le mafuaʻaga ua ala ai ona le saʻo le fuafuaina o totogi mo tagata faigaluega mulimuli mai le lisi.

  6. Ina ia faasaʻoina le tulaga, tatou te manaʻomia le suia o le tuʻutuʻuga o le mea lona lua mai le fesoʻotaiga i le mautu. Ina ia faia lenei mea, toe foʻi i le muamua sela o le koluma "Totogi"e ala ile iloga. Ma le isi, matou te agaʻi i le formula bar, i le mea e manaʻomia ai le faʻaalia o loʻo faʻaalia. Filifili le tulaga lua (G3) ma kiliki i luga ole ki luga ole keyboard.
  7. E pei ona e vaaia, o le tala ile tala na faʻaali mai i tulaga o le tulaga lua, ma o lenei, e pei ona tatou manatuaina, o se uiga o faʻamatalaga aʻiaʻi. Ina ia faʻaalia le iuga i luga o le lau, oomi le ki Ulufale.
  8. Ia, e pei ona iai muamua, matou te faʻaigoaina le faʻailoga o le faʻatutuina i le tuʻuina o le faʻataʻamilosaga i le pito i lalo taumatau o le muamua elemene o le koluma "Totogi". Taofi le ki agavale agavale ma toso i lalo.
  9. E pei ona e vaʻai i ai, o lenei faʻatatauga na faʻatautaia tonu ma le aofaʻi o totogi mo tagata faigaluega uma o le pisinisi na fuafua saʻo.
  10. Siaki pe na faʻafefea ona kopi le kopi. Ina ia faia lea mea, filifili le elemene lua o le koluma "Totogi". Matou te vaʻai atu i le faʻaaliga o loʻo i le laina o fuainumera. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o tuʻufaʻatasia o le mea muamua (I5), lea e faʻatatau pea, agaʻi i le tasi itu i lalo faʻatusatusa i le sela talu ai. Ae o le lona lua itu ($ G $ 3), o le tuatusi na matou faʻatumauina, e leʻi suia.

E faʻaaogaina foi e le Excel le mea ua taʻua o le tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasiga. I lenei tulaga, a le o le koluma poʻo le laina e mautu i le tuatusi o le elemene. E 'ausia i se auala e tuʻu ai naʻo le faʻailoga ole tala i luma o le tasi o se tuatusi. Lenei o se faʻataʻitaʻiga o se masani fefiloi sootaga:

= Se $ 1

O lenei tuatusi e manatu foi faʻafefiloi:

= $ A1

O lona uiga, o le faʻamatalaga tuʻufaʻatasi i se tuʻufaʻatasia faʻaogaina e naʻo le tasi o le lua o faʻamaumauga taua.

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasia i le faʻaaogaina e faʻaaoga ai le lava lea e tasi totogi mo tagata faigaluega kamupani o se faʻataʻitaʻiga.

  1. E pei ona e vaʻai, o le taimi muamua na tatou faia ina ia matua faʻatasi uma faʻatasi o le mea taua. Ae tatou vaʻai pe i lea tulaga o mea taua uma e lua e tatau ona faʻamautuina? E pei ona e vaʻaia, a e faʻapipiʻi, e tupu se fesuiaiga o faʻataʻamilomilo, ma tulaga faʻaletonu uila e le suia. O le mea lea, e mafai tele e faʻaogaina le tuatusi faʻamatalaga naʻo le faʻatonuina o le laina, ma tuʻu le koluma faʻamaopoopoina pei ona latou masani - aiga.

    Filifili le koluma muamua elemene "Totogi" ma i le laina o fua faʻatino matou te faʻatautaia ai luga togafitiga. Matou te mauaina le faʻavae o le fomu nei:

    = C4 * G $ 3

    E pei ona e vaʻaia, o le vaʻaiga tumau i le vaega lona lua e faʻaaogaina na o le faʻatonuina o le laina. Ina ia faʻaalia le iuga i le sela, kiliki i le ki Ulufale.

  2. A maeʻa, faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu, kopi le fomula lea i le laina o sela o loʻo i lalo. E pei ona outou silafia, o totogi mo tagata faigaluega uma na faʻamau saʻo.
  3. Matou te vaʻavaʻai i le auala o le kopi faʻaalia o loʻo faʻaalia i le sela lona lua o le koluma na matou faia ai le togafiti. Oe pei ona e vaʻai i le laina o fuainumera, pe a uma ona filifilia lenei elemene o le laupepa, e ui i le mea moni e naʻo le maopoopo o laina na faʻafetauiina atoa i le vaega lona lua, o le kolisi faʻafesoʻotaʻi suiga e le i tupu. O lea e ala mai i le mea moni tatou te lei kopiina faatafafa, ae o le lemu. Afai tatou te faʻataʻitaʻi faʻavaʻatasi, ona i lea, i se isi tulaga tutusa, i se isi itu, tatou te faia se faʻatonutonuga mautu o faʻatulagaina o pou, ma mo laina o lenei taualumaga o le filifiliga.

Lesona: Soo atoa ma faʻafesoʻotaʻi soʻotaga i Excel

Metotia 2: E LE MAUA FUAFUAGA

O le auala lona lua e faʻavasega ai le tali atu i se Excel spreadsheet o le faʻaaogaina lea o le faʻaaogaina Initia. O le gaioiga faʻapitoa e patino i le vaega o fausia-i 'au faʻagaoioiga. Faʻatonuga ma Faʻasologa. O lona galuega o le faia lea o se soʻotaga i le sela faʻapitoa ma mea e gaosia i le elemene o le laupepa o loʻo iai le tagata faʻatino. I lenei tulaga, o le fesoʻotaʻiga e faʻapipiʻi i fesoʻotaʻiga e sili atu le malosi nai lo le taimi e faʻaaogaina ai le tala. Ole mea lea, e masani ai ona faʻailoa igoa fesoʻotaʻiga Initia "sili ese." O lenei faʻaupuga o loʻo i ai le sui:

= LALOLAGI (cell_link; [a1])

O le galuega e lua finauga, o le muamua e iai le tulaga tatau, ma le lona lua e leai.

Manatu finau Feaveai Link o se soʻotaga i se laiga elemene elemene i tusitusiga. O lona uiga, o le fesoʻotaʻiga masani lea, ae ua faʻamauina i totonu o faʻailoga faʻailoga. O le mea tonu lea e mafai ai ona faʻamautinoa meatotino o faʻamaoni tautala.

Manatu finau "le1" - filifiliga pe faʻaaogaina i ni mea e seasea tupu. O lona faʻaogaina e manaʻomia pe a faʻaaogaina e le tagata faʻaaogaina se isi filifiliga tuʻutuʻuga, nai lo le faʻaaogaina masani o faʻamaopoopo ile ituaiga "A1" (o loʻo i ai tusi se igoa, ma laina - numera). O se isi filifiliga o le faʻaaoga o se sitaili "R1C1", i koluma, pei o laina, e faʻaalia e fuainumera. E mafai ona fesuiaʻi i lenei auala o le faʻagaioiga i le Excel filifiliga faamalama. Ona, apalai lea o le tagata faʻafoe Initiao se finauga "le1" taua e tatau ona faailoa SES. Afai o loʻo e galue i le masani faʻaali auala o fesoʻotaʻiga, pei o le tele o isi faʻaaogaina, ona avea lea ma o se finauga "le1" e mafai ona faamaʻoti se taua "MONI". Peitaʻi, o lenei mea taua e atagia mai i faʻaletonu, o lea o le finauga e sili atu faigofie i le lautele i lenei mataupu. "le1" aua neʻi faamaoti.

Sei o tatou vaʻai i le auala o faʻamatalaga tuusaʻo faʻatautaia faʻaaoga le galuega o le a aoga. Initiamo se faʻataʻitaʻiga, tatou laulau totogi.

  1. Matou te filifilia le elemene muamua o le koluma "Totogi". Na matou tuuina se faailoga "=". E pei ona matou manatua, o le mea muamua e faʻatatau i totogi faʻatulagaina o fua faatatau o fuainumera e tatau ona fai ma sui o se tuatusi aiga. O le mea lea, na o le kiliki i luga o le sela o loʻo iai le totogi talafeagai (I4) Mulimuli ane pe faʻapefea ona faʻaalia lana tuatusi i le elemene e faʻaalia ai le iuga, kiliki i le ki faʻateleina (*) luga o le keyboard. Ona e tatau ona tatou agai i luga ma le faʻaaogaina o le faʻaaogaina Initia. Kiliki i le aikona. "Faaofi galuega".
  2. I le faʻamalama e matala Faiga faataulaitu alu i le faʻavasega Faʻatonuga ma Faʻasologa. I totonu o le lisi o igoa, matou te iloa le igoa "Initia". Ona kiliki ai lea i le ki "Ua lelei".
  3. Tagata faʻamalama faʻamalama faʻamalama ua faʻagaioia Initia. E aofia ai fanua e lua e fetaui lelei ma finauga o lenei faʻatinoga.

    Tuu le faʻataʻoto i le malae Feaveai Link. Naʻo le kiliki i luga ole elemene ole pepa lea ole fuainumera mo le fuafuaina o totogi (G3) O le tuatusi o le a vave ona faʻaalia i le fanua o le finauga faamalama. Afai matou te feagai ma se galuega masani, ona mafai lea ona faʻalauiloa le faʻamatalaga o le tuatusi, ae matou te faʻaaogaina le galuega Initia. Pei ona tatou manatua, o tuatusi i totonu e tatau ona i le faʻavasega tusitusiga. O le mea lea, matou te afifiina faʻamaopoopo o loʻo i totonu o le faʻamalama fanua ma faʻailoga faʻailoga.

    Talu ona matou galulue i le faʻavasega faʻavasega faʻaaliga auala, le fanua "A1" tuu le avanoa. Kiliki le ki "Ua lelei".

  4. O le talosaga faia le faʻatulagaina ma faʻaalia le iʻuga i se laupepa elemene o loʻo i totonu o le faʻasologa.
  5. O lenei ua matou kopiina lenei faʻasologa i isi sela uma i le koluma "Totogi" faʻaaogaina le faʻatumu o faʻailoga, pei ona matou faia muamua. E pei ona e vaʻaia, o iʻuga uma na faʻatulagaina saʻo.
  6. Sei o tatou vaʻai faʻafefea ona faʻaalia lea fuainumera i se tasi o sela na kopi ai. Filifili le elemene lona lua o le koluma ma vaʻai ile laina o fuaitau. E pei ona e vaʻaia, o le mea muamua, o se fesoʻotaʻiga masani, na suia ona faʻatamaʻuga. I le taimi lava e tasi, o le finauga o le mea taua lona lua, o loʻo avea ma sui o le galuega Initiatumau. I lenei faʻaiʻuga, sa faʻaaogaina se metotia faʻatonutonu.

Lesona: Faafoe IFRS i Excel

E mafai ona ausia ni auala se tele i le Excel laupepa i le faʻaogaina o le INDIRECT function ma le faʻaogaina o soʻotaga fesoʻotaʻi. I le taimi lava e tasi, o le galuega fesoasoani e maua ai le sili atu le faʻasausili fusifusia i le tuatusi. Ole vaega tutoʻatasi e mafai ona faʻaaogaina foʻi faʻaopopo sootaga.

Pin
Send
Share
Send