Aveesea o tau noa i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

A faʻaaogaina faiga i Excel, afai o sela o loʻo taʻua e le tagata e faʻagaioia ona leai, o le a aliali mai leai i le nofoaga faʻatulagaina o fua faʻaletonu. Aesthetically, e le foliga matagofie lenei mea, aemaise lava pe a fai o le laulau e tele lava tutusa laina ma leai ni tau. Ma e sili atu faigata mo le tagata faʻaogaina ona folasia faʻamatalaga pe a faʻatusatusa i le tulaga pe afai o ia nofoaga o le a faʻamamaina atoa. Sei o tatou iloaina po oa auala e mafai ai ona e aveese le faʻaaliga o ni null data i Excel.

Leai se otaota 'Algorithms

Excel saunia le mafai ona aveese zeros i sela i le tele o auala. E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o galuega faʻapitoa ma faʻaaogaina le faʻatulagaina. E mafai foʻi ona faʻaleaogaina le faʻaalia o faʻamatalaga uma i luga o le pepa.

Metotia 1: Excel Faʻatulagaina

Ile lalolagi atoa, o lenei mataupu e mafai ona foia i le suia o le Excel tulaga mo le pepa o loʻo i ai nei. Ole mea lea e mafai ai ona e faʻaaogaina uma sela o loʻo i ai leai ni mea.

  1. Ua i ai i le tab Failaalu i le vaega "Filifiliga".
  2. I le faʻamalama e amatalia, alu i le vaega "Avanoa". I le itu taumatau o le faʻamalama o loʻo tatou vaʻavaʻai mo se faʻatulaga poloka "Faʻaali filifiliga mo le isi pepa". Tatala le pusa i autafa "Faʻaali ni mataʻutia i totonu o sela o loʻo i ai ni mea le aoga". Ina ia aumaia le suiga o tulaga i gaioiga aua nei galo e kiliki i le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

I le maeʻa ai o nei gaioiga, o sela uma o loʻo i ai nei e aofia ai ma le leai o faʻailoga o le a faʻaalia pei o le gaogao.

Faiga 2: apalai mamanu

E mafai ona e nana le taua o sela gaogao i le suia o latou foliga.

  1. Filifili le laina o loʻo e manaʻo e nana sela ma leai se aoga. Matou te kiliki i le fasi filifilia ma le taumatau faamau isumu. I le anotusi menu, filifili "Faiga sela ...".
  2. Ua faalauiloa le faʻatulagaina o faamalama. Alu ile tab "Numera". E tatau ona setiina le numera fesuiaʻi i le "Faiga uma". I le itu taumatau o le faamalama ile malae "Ituaiga" ulufale i le faamatalaga lenei:

    0;-0;;@

    Ina ia sefe au suiga, kiliki i le ki "Ua lelei".

Nei o le a vāʻai mea uma o loʻo i ai null faʻailoga.

Lesona: Faia o laulau i Excel

Metotia 3: faʻatulagaina sitaili

E mafai foi ona faʻaaogaina se mea malosi meafaigaluega pei o tuʻutuʻuga faʻatulafonoina e aveese faʻaopoopo zeros.

  1. Filifili se laina e leʻo mafai ai ona iai ni faʻatauga. Ua i ai i le tab "Fale"kiliki i luga o le ki i luga o le lipine Faatulagaina Faatulagainalea e tu i le faʻatulagaga poloka Faiga. I le lisi e matala, alu i totonu aitema Feaveai Filifiliga Tulafono ma le "Tutusa".
  2. Ua tatalaina le faʻamalama faʻailoga. I le fanua "Faia sela e tutusa lelei" ulufale i le mea taua "0". I le taumatau fanua i le lisi mataʻu i lalo, kiliki i luga o le aitema "Faiga masani ...".
  3. Ua tatalaina se isi faamalama. Alu i le tab i ai Faʻapitoa. Kiliki i luga ole lisi paʻu "Valivali"lea matou te filifilia ai le paepae lanu ma kiliki i le ki "Ua lelei".
  4. Toe foʻi i le muamua faʻatulafonoina faamalama, kiliki foi i le ki "Ua lelei".

O lenei, pe a fai o le taua i totonu o le sela e leai se mea, o lona uiga e le o mafai ona vaaia e le tagata faʻaaoga, talu ai o le lanu o lana vai o le a tuʻufaʻatasia ma le lanu i tua.

Lesona: Faatulagaina faatulagaga i Excel

Metotia 4: faʻaaogaina le IF IF function

O le isi filifiliga mo le nanaina o tagata e aofia ai le faʻaaogaina o le faʻaaogaina AFAI.

  1. Matou te filifilia le muamua sela mai le laina i totonu o le a le iʻuga o faʻamaumauga o faʻaalia, ma pe o fea mea o le a ono ono iai. Kiliki i le aikona "Faaofi galuega".
  2. Amata i luga FAAALIA Wizard. Matou te sailia le lisi o faʻailoaina gaioiga faʻagaioia AFAI. A filifilia, kiliki i le ki "Ua lelei".
  3. Le faʻagaioia faʻamalama faʻamalama ua faʻagaioia. I le fanua Faʻamatalaga saʻo ulufale i le fuainumera e fuafua i le tapulaa sela. O le iʻuga o le faia o le fua lea e mafai ona maua leai se mea. Mo tulaga faʻapitoa uma, o lenei faʻaaliga o le a ese. Ile taimi lava e maeʻa ai le ituaiga lea, ile fanua e tasi, faʻaopopo le faʻaaliga "=0" aunoa ma ni upusii. I le fanua "O lona uiga pe a moni" tuu se avanoa - " ". I le fanua "Uiga pe a sese" matou toe taʻu le faʻasologa, ae aunoa ma le faʻaali "=0". A uma ona faʻaogaina ia faʻamatalaga, kiliki i le ki "Ua lelei".
  4. Peitaʻi o lenei tulaga i le taimi nei e naʻo le tasi le sela e i ai le mamao. Mo le kopiina o le faʻasologa i isi elemene, tuʻu le faʻata i le pito i lalo taumatau o le sela. O le faʻatumu o faʻailoga i foliga o se koluse o loʻo faʻagaioia. Uu i lalo i le itu tauagavale isumu ma toso le faʻatautasi i luga o le laina atoa e tatau ona liua.
  5. Ina ua mavae lena, i totonu o sela ia o le taunuuga o le fuafuaina o le a leai, nai lo le numera "0" o le ai ai se avanoa.

Ui i lea, pe a fai i le faʻamalama faʻamalama i le fanua "O lona uiga pe a moni" seti se vasa, ma a tuʻuina atu le iʻuga i le sela ma leai se tau o le a leai se avanoa, ae o se faʻamalu.

Lesona: Le 'IF' galuega i Excel

Metotia 5: faʻaaoga le numera numera

Ole auala lea e sosoʻo mai ai ole aofaʻiga ole gaioiga. AFAI ma le Numera.

  1. E pei o le faʻataʻitaʻiga muamua, tatala le faʻamalama o finauga o le galuega IF I le muamua sela o le faʻagaioiga o le tele. I le fanua Faʻamatalaga saʻo tusitusi galuega Numera. O lenei faʻatinoga e faʻaalia ai pe o se elemene e tumu i faʻamatalaga pe leai. Ma i le fanua lava lea tatou te tatalaina ai puipui ma ulufale atu i le tuatusi o le sela, lea, a gaogao, e mafai ona avea le sini sela zero. Tatou tapunia puipui. O le mea moni, le tagata faʻafoe Numera e siaki pe a iai ni faʻamatalaga o loʻo i totonu i le nofoaga faʻapitoa. Afai latou te, ona toe foi lea o le aoga le aoga "MONI"afai e leai, ona - SES.

    Ma o iinei o tulaga taua o isi lua finauga a le tagata faʻafoe AFAI matou toe faʻavasega. O lena, i le malae "O lona uiga pe a moni" faʻaali le faʻasologa fuafuaina, ma i le fanua "Uiga pe a sese" tuu se avanoa - " ".

    A uma ona faʻaogaina ia faʻamatalaga, kiliki i le ki "Ua lelei".

  2. Pei o le metotia muamua, kopi le faʻasologa i le vaega o totoe o le faʻaaogaina e faʻaaoga ai le faʻailoga faʻatumu. A maeʻa, o le leai faʻamau o le a mou atu mai le nofoaga faʻapitoa.

Lesona: Galuega Faiva i Excel

E i ai le tele o auala e aveese ai le numera "0" i totonu o se sela pe a fai e leai se tau. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻaleaogaina lea o faʻaaliga i tulaga o Excel. Ae tatau ona manatua o loʻo mou ese atu i luga o le pepa. Afai e te manaʻomia le faʻapipiʻi tapunia faʻapitoa i se vaega patino, ona i lenei tulaga faʻatulagaina o ituaiga, faʻatulagaina tuʻutuʻuga ma faʻaaogaina o gaioiga o le a sau e laveaʻi ai. O fea o nei auala e filifili ai e faʻalagolago i le tulaga patino, faʻapea foi ma le tagata e ona le tomai faʻapitoa tomai ma mea e fiafia ai.

Pin
Send
Share
Send