Aoga mo le sailia o ua oti pixels (auala e siaki le mataitu, suʻega 100% i le faʻatau!)

Pin
Send
Share
Send

Manuia le aso

O le mataitu o se itu taua tele o soʻo se komepiuta ma e le gata i le faʻafaigofie o lona faʻaoga, ae o le vaʻai e faʻalagolago i le lelei o le ata i luga. O se tasi o faʻafitauli masani i mataitu o le maua o pixel oti.

Maliu pixel - Ole mea lea ile mata e le suia lanu pe a sui le ata. O lona uiga, e susunuina i le paepae (uliuli, mumu, ma isi.) Lanu, e aunoa ma le lafoina o lanu, ma mu. A faʻapea e tele ni togi ma ua i ai i nofoaga iloga, ua le mafai ona galue!

E tasi le faʻaaliga: tusa lava pe faʻatau se mea fou, atonu e te "sasaina" le mataitu ma malepelepe pixels. O le mea e sili ona soʻona fai o le tele o le malepelepe pixels ua faatagaina e le ISO tulaga faʻavae ma e faʻafitauli o le toe faafoi atu se mea mataitu i le faleoloa ...

I lenei tusiga ou te fia talanoa e uiga i le tele o polokalame e mafai ai ona e faʻataʻitaʻia le mataitu mo gaugau pixels (lelei, ma ia faʻamavae oe mai le faʻatauina o se matitiva mataʻitu mataitu).

 

IsMyLcdOK (sili ona lelei pixel sailiga aoga)

Upega Tafaʻilagi: //www.softwareok.com/?seite=Microsoft/IsMyLcdOK

Fig. 1. Matai mai ia IsMyLcdOK i le taimi o suʻega.

 

I loʻu manatu maualalo, o se tasi lea o sili sili ona lelei mo le sailia o le malepe pixels. Ina ua maeʻa amata le aoga, o le a faʻatumuina le laupepa i lanu eseese (aoe fetaomi numera i luga o le keyboard). Tau lava o lou vaʻai ma le faʻaeteete i le pupuni. I le avea ai o se tulafono, pe a fai e malepelepe pixels i luga o le mataitu, o le a e vave matauina i latou pe a uma 2-3 "faʻatumu". I se tulaga lautele, ou te fautua e faaaoga!

Lelei:

  1. Ina ia amata le suʻega: naʻo le amata o le polokalame ma fetaomi faʻafuaseʻi numera i luga o le keyboard: 1, 2, 3 ... 9 (ma o le mea lena!);
  2. Galue i ituaiga uma o Windows (XP, Vista, 7, 8, 10);
  3. O le polokalama e mamafa naʻo le 30 KB ma e le manaʻomia ona faʻapipiʻi, o lona uiga e fetaui i luga o soʻo se USB flash drive ma tamoʻe i soʻo se Windows komepiuta;
  4. E ui lava i le mea moni o 3-4 faʻatumu ua lava e siaki, e tele mea i le polokalama.

 

Ua maliu pixel suʻega (faaliliuina: dead pixel tester)

Upega Tafaʻilagi: //dps.uk.com/software/dpt

Fig. 2. DPT i le galuega.

 

O le isi aoga aoga e vave maua gofie pixel oti. E le manaʻomia le faʻapipiʻiina le polokalama, naʻo le download ma faʻataʻitaʻi. Lagolagoina uma lauiloa ituaiga o Pupuni (aofia ai 10).

Ina ia amata le suʻega - naʻo le amata aʻu ma lanu lanu, sui ata, filifili faʻatumu filifiliga (i se tulaga lautele, o mea uma na faia i se tamai matata faʻamalama, e mafai ona e tapunia pe a oʻo i le ala). Ou te manaʻo i le faʻatulagaina faʻamometi (naʻo le tipiina o le ki "A") - ma o le polokalame lava ia e suia ai lanu i luga ole laupepa ma se tamai malologa. O le mea lea, i le minute, e te filifili lava: e aoga le faʻatauina o le siaki ...

 

Mataitu le suʻega (siaki siaki i luga ole laiga)

Upega Tafaʻilagi: //tft.vanity.dk/

Fig. 3. Mataʻitu le suʻega i luga ole laiga!

 

I le faʻaopopoina o polokalame ua maeʻa avea ma ituaiga faʻataʻitaʻiga pe a siaki se mea mataitu, o loʻo i ai tautua i luga ole laiga mo le sailia ma le iloaina o pixels ua maliu. Latou galulue i luga o se tutusa mataupu faavae, ma na o le pau le eseesega o oe (mo faʻamaoniga) manaʻomia le Initaneti e ulufale atu i lenei 'upega tafaʻilagi.

O le mea lea i le auala, e le mafai i taimi uma ona faia - talu ai o le Initaneti e le avanoa i faleoloa uma e faʻatau atu meafaigaluega (faʻapipiʻi i le USB flash drive ma faʻatautaia le polokalama mai ia, ma i loʻu manatu, sili vave ma faʻatuatuaina).

A o le suʻega lava ia, o mea uma lava e masani ai iinei: tatou suia lanu ma vaʻai ile mata. E tele filifiliga o faʻamaoniga, o lea ma le faʻaeteete auala, e leai se pixel e tasi e faʻaseʻe ese!

I le ala, o le '' upega tafaʻilagi lea e ofoina atu foi se polokalame e download ai ma tamoʻe tuusaʻo i luga o Windows.

 

PS

A maeʻa le faʻatau ona e maua ai le motusia pixel luga o le mataitu (ma e sili atu ona leaga, pe a fai i le nofoaga e sili ona vaʻaia) - ona toe faʻafoi atu lea i le faleoloa o se mea faigata tele. O le mea pito i lalo o le, pe a fai e te i lalo ifo o se numera faʻatonu o pikila oti (masani 3-5, faʻalagolago i le tagata gaosi oloa), oe ono mafai ona faafitia suia le mataitu (auiliili e uiga i se tasi o ia tulaga).

Ia maua se lelei faʻatau 🙂

Pin
Send
Share
Send